Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/9396
Назва: Спеціалізовані патенти та патентний тролінг
Автори: Струтинський, В. Б.
Ромашко, А. С.
Юрчишин, О. Я.
Весельська, К. В.
Ключові слова: патент
спеціалізований патент
патентування
охорона
патентний троль
тролінг
Дата публікації: 2015
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: Проблеми і перспективи економіки та управління; №2 (2)
Короткий огляд (реферат): Наведено характеристику спеціалізованих патентів з огляду на зміст формули та на політику заявника стосовно обраної стратегії патентування. Наявні патенти поділені на так звані добросовісні та недобросовісні. Визначені види спеціалізованих патентів, які належать до обох груп. Розглянуто переваги та недоліки парасолькового та зінгерівського патенту. Доведено, що для недобросовісних патентів, які патентуються з метою здійснення патентного тролінгу (нападу), використовуються патенти, що за ознаками переважно є зінгерівськими. Здійснено систематизацію ознак добросовісних та недобросовісних спеціалізованих патентів. На підставі здійсненої систематизації розроблено шляхи протидії патентному тролінгу за наявного стану національного законодавства та запропоновано зміни до законодавства.
Опис: Струтинський, В. Б. Спеціалізовані патенти та патентний тролінг / В. Б. Струтинський, А. С. Ромашко, О. Я. Юрчишин, К. В. Весельська // Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2015. – №2 (2). – C. 38-42.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): 
http://ir.stu.cn.ua/123456789/9396
Розташовується у зібраннях:№2(2)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
35.pdfстаття363,41 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.