Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/9400
Назва: Оцінювання результативності реалізації кластерних ініціатив регіону
Автори: Журба, І. О.
Ключові слова: кластер
кластерна ініціатива
оцінка ефективності
дохід
ефективність
індекси
релевантність
імпакт
Дата публікації: 2015
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: Проблеми і перспективи економіки та управління; №2 (2)
Короткий огляд (реферат): Посилення регіональної складової у процесі формування та реалізації інноваційної політики країн Євросоюзу викликає необхідність вимірювання та порівняння рівня інноваційного розвитку окремих регіонів, країн або груп країн. Актуальність цього завдання полягає в тому, що у світовій практиці немає загальноприйнятих критеріїв оцінювання ефективності розвитку кластерів. Існують «універсальні» методики оцінювання, засновані на підході М. Портера (модель продуктивності кластерних ініціатив, звіт про конкурентоспроможність кластера). Враховуючи досвід вирішення задачі щодо оцінювання кластерних ініціатив, запропоновано авторську методику, що заснована на експертній оцінці кластерних ініціатив з урахуванням непрямих, якісних параметрів та інтересів споживачів, держави, регіональних органів влади та бізнесу.
Опис: Журба, І. О. Оцінювання результативності реалізації кластерних ініціатив регіону / І. О. Журба // Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2015. – №2 (2). – C. 91-100.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): 
http://ir.stu.cn.ua/123456789/9400
Розташовується у зібраннях:№2(2)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
42.pdfстаття401,67 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.