Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/9454
Назва: Cучасні методологічні концепції дослідження продовольчої безпеки україни
Автори: Зеленська, О. О.
Зеленський, С. М.
Алєшугіна, Н. О.
Ключові слова: синергетичний підхід
біхевіористичний підхід
продовольча безпека
атрактор
точка біфуркації
дисипативні системи
управління системою
Дата публікації: 2015
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: Проблеми і перспективи економіки та управління; №1 (1)
Короткий огляд (реферат): Розглянуто доцільність застосування сучасних підходів, зокрема синергетичного, у дослідженні проблем продовольчої безпеки. Обґрунтовано переваги використання синергетичного підходу в умовах розвитку нелінійних, нестійких, нерівноважних, дисипативних систем, якими є сучасні економічні, у тому числі агропродовольчі системи. Наявність нерівноважних станів агропродовольчої системи є моментом її переходу до якісно нового стану, в якому вона може здобути більш високий рівень організації та продуктивності. Нерівновага дає змогу здійснювати вільний вибір варіанта перспективного розвитку системи з цілого спектра можливих напрямків. З огляду на це особливий акцент зроблено на важливості забезпечення якісного управлінського впливу на систему в точці біфуркації, де система продовольчого забезпечення може бути залучена як прогресивним, так і регресивним атрактором.
Опис: Зеленська, О. О. Cучасні методологічні концепції дослідження продовольчої безпеки україни / О. О. Зеленська, С. М. Зеленський, Н. О. Алєшугіна // Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2015. – №1 (1). – C. 37-41.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): 
http://ir.stu.cn.ua/123456789/9454
Розташовується у зібраннях:Зеленська О. О.: наукові статті
Алєшугіна Н. О.: наукові статті
№1(1)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
5.pdfстаття368,44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.