Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ir.stu.cn.ua/123456789/9469
Назва: Розроблення просторової математичної моделі постійної поправки електронних віддалемірів
Автори: Крячок, С. Д.
Мамонтова, Л. С.
Ключові слова: вимірювання відстаней
постійна поправка електронного віддалеміра
математичні моделі
Дата публікації: 2015
Видавництво: Чернігів: ЧНТУ
Серія/номер: Технічні науки та технології; №1 (1)
Короткий огляд (реферат): Проведено аналіз наявних способів визначення постійної поправки електронних віддалемірів. Виокремлено два способи, які не потребують закріплення точок на місцевості та високоточного вимірювання відстаней між цими точками: з розташуванням середнього штатива поза створом та на різній висоті відносно двох крайніх штативів; з розташуванням штативів у створі та вимірюванням відстаней між ними у всіх можливих комбінаціях. Розроблено математичні моделі для визначення постійної поправки та спрощену математичну модель для розрахунку точності визначення постійної поправки з урахуванням виміряних відстаней, горизонтальних кутів і кутів нахилу для позастворного способу та математичну модель для розрахунку допусків на встановлення приладів один відносно одного в плані та по висоті у створному способі.
Опис: Крячок, С. Д. Розроблення просторової математичної моделі постійної поправки електронних віддалемірів / С. Д. Крячок, Л. С. Мамонтова // Технічні науки та технології. – 2015. – № 1 (1). – C. 118-125.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): 
http://ir.stu.cn.ua/123456789/9469
Розташовується у зібраннях:Крячок С. Д.: наукові статті
Мамонтова Л. С.: наукові статті
№1(1)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
18.pdfстаття459,31 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.