Єрмоленко, М. В.; Савченко, О. В.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Реконструкція забудови є одним із важливих напрямів вирішення житлової проблеми.
Вона дає змогу не тільки продовжити життевий цикл, а й істотно поліпшити якість житла, ліквідувати комунальне заселення, забезпечити будинки ...
Дубовик, І. В.; Савченко, О. В.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Враховуючи проведене дослідження, можна зробити висновок, що для покращення умов у сельбищних територіях при розробці архітектурних проєктів нових житлових районів треба більше звертати уваги на зручність та комфортність ...
Барбаш, М. І.; Савченко, О. В.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2021)
Виробництво одягу – одна з найбільш забруднюючих природу індустрій, можливо саме тому fashion-сегмент підхопив тренд раціонального споживання першим в Україні і світі: капсульний гардероб, екологічне виробництво, ресайклінг ...
Аксютенко, К. А.; Бугаєвський, І. Ю.; Савченко, О. В.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2021)
Вивчення композитних матеріалів сфокусовано на підборі найбільш оптимальних складових матеріалів для конкретного практичного застосування. Незважаючи на зазначені вище недоліки, висока корозійна стійкість, здатність до ...
Михайлова, М. І.; Савченко, О. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
Мета роботи. Дослідження антиоксидантних властивостей екстрактів кісточок та шкірки
плодів гранату, грейпфрутового дерева з метою їх подальшого використання у технології здобних хлібобулочних виробів.
Щерба, Л. В.; Сорокіна, Д. С.; Сиза, О. І.; Савченко, О. М.(Чернігів : ЧНТУ, 2019)
Отримані результати досліджень обумовлюють перспективність використання розроблених стимуляторів росту для підвищення врожаю кукурудзи. Подальші дослідження будуть проведені в польових умовах.
Калініченко, Ю. Д.; Савченко, О. М.; Сиза, О. І.(Чернігів : ЧНТУ, 2019)
Науково обґрунтовано та експериментально досліджено доцільність використання базиліку в технології приготування житньо-пшеничного хліба.
Встановлено вплив базиліку на бродильну активність закваски та житньо-пшеничного ...
Савченко, В. Ф.; Стойка, В. О.; Стойка, С. О.(Чернігів : ЧНТУ, 2018)
У статті проведено аналіз з питань забезпечення економічної безпеки на сучасному етапі розвитку держави і суспільства. Охарактеризовано світовий досвід сьогодення, коли економіка все більше інтегрується у глобальні процеси. ...
Челябієва, В. М.; Сиза, О. І.; Савченко, О. М.(Чернігів : ЧНТУ, 2017)
Лабораторні роботи здебільшого мають характер дослідницького пошуку, аналізу та підтвердження теоретичних положень з курсу "Основи виробництва продуктів оздоровчого призначення". Лабораторні завдання спрямовані на розвиток ...
Челябієва, В. М.; Сиза, О. І.; Савченко, О. М.(Чернігів : ЧНТУ, 2017)
Завдання харчової експертизи – визначення всіх властивостей, які
характеризують якість харчової продукції з позиції її цінності для здоров’я
і безпеки людини.
Мета роботи полягала в розширенні асортименту ефективних нетоксичний інгібіторів корозії на основі відходів рослинної сировини для захисту технологічного і допоміжного обладнання підприємств переробної промисловості України ...
Савченко, О. М.; Челябієва, В. М.; Сиза, О. І.(Иваново: МАРКОВА АД, 2014)
В роботі розглядається дослідження впливу харчових добавок на активність хлібопекарських дріжджів загальноприйнятими методами та за допомогою модельних дослідів.
Савченко, О. М.; Сиза, О. І.; Челябієва, В. М.(2016)
Даний практикум містить 17 лабораторних робіт із охорони навколишнього середовища, які укладено відповідно до навчальної програми дисципліни “Охорона навколишнього середовища” підготовки фахівців напряму 6.051701 «Харчові ...
Савченко, О. М.; Челябієва, В. М.; Сиза, О. І.(Чернігів: ЧНТУ, 2016)
Даний практикум містить 15 лабораторних робот із біохімії, які укладено за програмними питаннями курсу "Біохімія" для студентів спеціальності 227 – Фізична реабілітація. В методичних вказівках наведені лабораторні роботи ...
Даний практикум містить 17 лабораторних робіт із біохімії, які укладено за програмними питаннями курсу "Біохімія" для студентів напряму підготовки 6.051701 – Харчові технології та інженерія. В методичних вказівках наведені ...
Даний практикум містить 19 лабораторних робіт із загальної та неорганічної хімії, які укладено за програмними питаннями курсу "Загальна та неорганічна хімія" для студентів напряму підготовки 6.051701 – Харчові технології ...