Хребтань, О. Б.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2024)
У статті досліджено асортимент, особливості рецептури, технологія виробництва та показники якості
м'ясо-рослинних консервів, що виготовляє ТОВ «Фабрика Здорово», м. Чернігів, для забезпечення українських
військових, ...
Хребтань, О. Б.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2023)
Метою методичних вказівок з дисципліни «Стандартизація, метрологія та сертифікація» є набуття здобувачами вищої освіти практичних навичок зі стандартизації, метрології та сертифікації; аналізу сучасної системи нормативної ...
Хребтань, О. Б.; Волкова, Р. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2023)
Останнім часом в м. Чернігові та Чернігівській області з’являється все більше крафтових пекарень, які суттєво допомагають забезпечити населення хлібобулочними виробами. Особливо це актуально сьогодні для нашого регіону, ...
Хребтань, О. Б.; Волкова, Р. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Саме в цей важкий і трагічний для нашої країни час, заклади ресторанного господарства стали одними з тих, хто забезпечив і продовжує забезпечувати гуманітарну стабільність нашої країни. Сьогодні, велика кількість вітчизняних ...
Хребтань, О. Б.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Методичні рекомендації до виконання практичних занять і самостійної роботи розроблені відповідно до робочої програми дисципліни «Організація НАССР на підприємствах харчової промисловості» для здобувачів першого рівня вищої ...
Хребтань, О. Б.; Гуменюк, О. Л.; Іваненко, К. М.; Волкова, Р. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Переддипломна практика відноситься до обов’язкових компонент (ОК29) освітньо-професійної програми «Харчові технології та інженерія» першого рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» циклу практичної підготовки, ...
Хребтань, О. Б.; Волкова, Р. М.; Іваненко, К. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Технологічна практика (ОК28) є невід’ємною частиною навчального процесу за спеціальністю 181 Харчові технології, галузі знань 18 – Виробництво та технології.
Програма технологічної практики для здобувачів першого рівня ...
Хребтань, О. Б.; Гуменюк, О. Л.; Іваненко, К. М.; Волкова, Р. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Ознайомча практика в освітній програмі «Харчові технології та інженерія» першого рівня вищої освіти розрахована на 2 тижня (3 кредити, 90 годин) і передбачена навчальним планом на першому курсі у другому семестрі.
Передумовою ...
Волкова, Р. М.; Гуменюк, О. Л.; Хребтань, О. Б.; Іваненко, К. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Кваліфікаційна робота здобувача вищої освіти першого (бакалаврського) рівня освітньої програми «Харчові технології та інженерія» є заключним етапом підготовки фахівців за спеціальністю 181 – Харчові технології.
Виконання ...
Хребтань, О. Б.; Гуменюк, О. Л.; Замай, Ж. В.; Волкова, Р. М.(Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022)
Наскрізна програма практики за спеціальністю 181 Харчові технології розроблена
згідно навчального плану та освітньо-професійної програми «Харчові технології та
інженерія».
Для забезпечення конкурентоспроможності ...
Замай, Ж. В.; Гуменюк, О. Л.; Хребтань, О. Б.; Пономаренко, С. І.; Іваненко, К. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
У роботі експериментально досліджено та обґрунтовано можливість використання доступних на ринку ферментних препаратів з метою оптимізації процесу фільтрації крафтового пива. Застосування ферментних препаратів дає змогу ...
Хребтань, О. Б.; Цибуля, С. Д.; Замай, Ж. В.; Іваненко, К. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
В Методичних вказівках представлений алгоритм організації та проведення переддипломної практики, вказівки для керівників та студентів, зміст звіту з практики, порядок його оформлення та захисту.
Бусел, О. В.; Хребтань, О. Б.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
Глобалізація світового ринку харчових продуктів, запровадження нових технологій та
сировинних матеріалів на виробничих підприємствах харчової галузі, потребують
розроблення і впровадження єдиних міжнародних стандартів, ...
Сероштан, І. О.; Хребтань, О. Б.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
Метою дисципліни «Технічна мікробіологія» є формування науково- професійного світогляду шляхом оволодіння теоретичними та практичними основами загальної і спеціальної мікробіології, формування наукового світогляду про ...
Дудла, І. О.; Хребтань, О. Б.(Чернігів : ЧНТУ, 2019)
Метою методичних вказівок «Обладнання підприємств торгівлі» дисципліни «Організація торгівлі» є формування у студентів комплексного підходу до вирішення торгово-технологічних та комерційних завдань в торгівлі з використанням ...
В доповіді було досліджено вплив спеціальної комплексної брудо-, масло-, водовідштовхуючої обробки на розсувальність ниток в шві пальтових вовняних тканин.
У статті наведено результати застосування у виробничому процесі текстильного підприємства системи водоочищення від фарбувальних речовин, які застосовуються для пальтових вовняних тканин.
В доповіді проаналізовано дослідження впливу спеціальної обробки EVO PROTECT FSU на споживні властивості пальтових вовняних тканин виробництва ІІрАТ «КСК «ЧЕКС1Л». Визначино, що спеціальна обробка значно покращила такі ...