Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2025)
Вивчення дисципліни «Пожежна безпека будівель та споруд» дозволяє фахівцям
галузі мати знання та компетенції щодо безпечного виконання будівельних робіт,
формування надійності спроектованих будівельних систем та оцінювання ...
Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2025)
Методичні вказівки складаються з 7 робіт за навчальними модулями дисципліни
«Пожежна безпека будівель та споруд». Представлений матеріал структуровано за
алгоритмом практичного виконання дослідів. Експериментальна частина ...
Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2024)
Дані методичні розробки направлені на формування у студентів
здатності творчо мислити, вирішувати складні проблеми інноваційного
характеру й приймати продуктивні рішення у сфері охорони праці та
цивільного захисту, з ...
Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2024)
Мета вивчення дисципліни – теоретична та практична підготовка фахівців будівельної галузі із забезпечення питань пожежної безпеки на різних стадіях проектування, будівництва, реконструкції і експлуатації об'єктів.
Завдання ...
Буяльська, Н. П.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2023)
Environmental problems require immediate solutions. Climate change, depletion of the ozone layer, pollution of the biosphere, reduction of biological diversity are the most significant of them. Industrial enterprises, ...
Труш, М. В.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2023)
Робота з екранними пристроями нормується Директива ЄС 90/270/ЄЕС «Про мінімальні вимоги безпеки та гігієни праці при роботі з екранними пристроями»[1]. НПАОП 0.00-7.15-18 «Вимоги щодо безпеки та захисту здоров’я працівників ...
Шостак, О. С.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2023)
Згідно з Конституцією, права та свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, за винятком випадків воєнного або надзвичайного стану, де можуть встановлюватися обмеження з чітко визначеним строком дії. Проте, існують ...
Курочка, А. М.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2023)
Наукове обґрунтування, розроблення і впровадження технологій хлібобулочних виробів задля збереження здоров’я населення, збільшення тривалості та підвищення якості життя, з використанням функціональних інгредієнтів природного ...
Легейда, А. В.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2023)
Основними факторами, що впливають на якісні показники хлібобулочних виробів, є вид сировини та її якість, стан матеріально-технічної бази хлібопекарського підприємства, технологія виготовлення. Тому актуальності набуває ...
Глушак, В. С.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2023)
Асортиментний ряд вітчизняного морозива в основному складає продукція з підвищеним вмістом жиру, але у світі з кожним роком зростає попит на низькокалорійне молочне морозиво з новими органолептичними та фізико-хімічними ...
Ющенко, Н. Ф.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
В останні роки стрімко зростає попит на високоякісні харчові продукти. Через погіршення якості сировини та змінні зовнішні чинники вчені зосередились на нетеплових методах обробки, які є альтернативою традиційним тепловим ...
Денисова, Н. М.; Костенко, І. А.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Мета викладання дисципліни «Безпека життєдіяльності та основи
охорони праці» полягає у набутті студентом компетенції, знань, умінь і навичок для здійснення професійної діяльності за спеціальністю з урахуванням ризику ...
Буяльська, Н. П.; Цибуля, С. Д.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Конспект лекцій з дисципліни «Технологія води та водопідготовки харчових виробництв» складено на основі відповідної робочої програми.
До конспекту лекцій включені наступні теми: «Вступ. Характеристика джерел водопостачання», ...
Денисова, Н. М.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Предметом вивчення дисципліни "Процеси та апарати харчових виробництв" є основи процесів, що відбуваються в машинах і апаратах та в продуктах, що обробляються під час виконання технологічних процесів.
Мета навчальної ...
Денисова, Н. М.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Мета навчальної дисципліни полягає у формуванні у майбутніх фахівців (спеціалістів та магістрів) умінь та компетенції для забезпечення ефективного управління цивільним захистом на об’єкті та охороною праці з урахуванням ...
Буяльська, Н. П.; Денисова, Н. М.; Челябієва, В. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Методичні рекомендації для самостійної роботи з дисципліни «Технологія води та водопідготовки харчових виробництв» складено на основі відповідної робочої програми.
У методичні рекомендації включені питання, які доповнюють ...
Денисова, Н. М.; Буяльська, Н. П.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Мета виконання курсової роботи: чітко уявити об’єкт проектування, його технологічне призначення і процеси, що відбуваються в ньому; опанувати методику розрахунку даного об’єкта, правильно вибрати необхідні початкові параметри ...
Буяльська, Н. П.; Челябієва, В. М.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Підприємства з виробництва харчових продуктів користуються водою переважно із централізованих систем водопостачання або із власних артезіанських та інших свердловин. У першому випадку, вода вже доведена до стандартів питної ...
Буяльська, Н. П.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Зосередження уваги на сучасних проблемах харчування є актуальною проблемою, оскільки є гарантією забезпечення та зміцнення здоров’я, профілактики захворювань, зниження інфекційних захворювань серед населення. В Україні цим ...
Буяльська, Н. П.; Цибуля, С. Д.; Денисова, Н. М.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2022)
Метою вивчення дисципліни «Охорона навколишнього середовища» є формування у здобувачів вищої освіти (ЗВО) зі спеціальності «Харчові технології» прагнення до збереження навколишнього середовища; системи знань про основні ...