Abstract:
Наукове обґрунтування, розроблення і впровадження технологій хлібобулочних виробів задля збереження здоров’я населення, збільшення тривалості та підвищення якості життя, з використанням функціональних інгредієнтів природного походження є актуальним питанням наукового співтовариства в галузі харчових технологій. Перспективним, з цього погляду, є використання гарбузового шроту та підсолоджувачів природного походження (екстракт стевії) в технології хлібобулочних виробництв.
Description:
Курочка, А. М. Застосування гарбузового шроту та стевіазоїду в технології хлібобулочних виробів оздоровчого призначення / А. М. Курочка, Н. М. Денисова // Комплексне забезпечення якості технологічних процесів та систем (КЗЯТПС – 2023) : тези доповідей XІІІ Міжнародної науково-практичної конференції (м. Чернігів, 25–26 травня 2023 р.) : у 2 т. Т. 1. – Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2023. – С. 325-327.