Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Cавченко, О. М.![]() |
|
dc.contributor.author | Сиза, О. І.![]() |
|
dc.contributor.author | Зінченко, Ю. С.![]() |
|
dc.contributor.author | Деркач, Т. Л.![]() |
|
dc.contributor.author | Михайлова, М. І.![]() |
|
dc.date.accessioned | 2015-09-22T12:38:53Z | |
dc.date.accessioned | 2017-06-29T10:17:56Z | |
dc.date.available | 2015-09-22T12:38:53Z | |
dc.date.available | 2017-06-29T10:17:56Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/13397 | |
dc.description | Cавченко, О. М. Вплив цикорію, кави, лимонного соку на ферментативну активність дріжджів та якість пшеничного хліба / О. М. Cавченко, О. І. Сиза, Ю. С. Зінченко, Т. Л. Деркач, М. І. Михайлова // Технічні науки та технології. – 2016. – № 1 (3). – C. 228-233. | en_US |
dc.description.abstract | Досліджено вплив цикорію, кави та лимонного соку на біотехнологічні характеристики пресованих дріжджів. Використання рослинних харчових добавок значно підвищує ферментативну активність хлібопекарських дріжджів: зимазна активність покращується на 24–43 %, а мальтазна – на 24–42 %. Добавки збагачують хлібобулочні вироби вітамінами, макро- і мікроелементами та покращують якісні показники хліба. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Чернігів: ЧНТУ | en_US |
dc.relation.ispartofseries | Технічні науки та технології; № 1 (3) | |
dc.subject | дріжджі | en_US |
dc.subject | ферментативна активність | en_US |
dc.subject | біотехнологічні властивості | en_US |
dc.subject | бродіння | en_US |
dc.subject | хліб | en_US |
dc.subject | yeast | en_US |
dc.subject | enzyme activity | en_US |
dc.subject | biotechnological properties | en_US |
dc.subject | fermented | en_US |
dc.subject | bread | en_US |
dc.subject | дрожжи | en_US |
dc.subject | ферментативная активность | en_US |
dc.subject | биотехнологические свойства | en_US |
dc.subject | брожение | en_US |
dc.subject | хлеб | en_US |
dc.title | Вплив цикорію, кави, лимонного соку на ферментативну активність дріжджів та якість пшеничного хліба | en_US |
dc.title.alternative | The impact of chicory, coffee and lemon juice on the enzymatic activity of yeast and the quality of wheat bread | en_US |
dc.title.alternative | Влияние цикория, кофе, лимонного сока на ферментативную активность дрожжей и качество пшеничного хлеба | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.description.abstractalt1 | The influence of chicory, coffee and lemon juice on biotechnological characteristics of pressed yeast has been investigated. The use of herbal dietary supplements improves greatly the enzymatic activity of baking yeast: rising power, zymazna and maltazna activity. So, zymazna activity of yeast samples is improved in 24–43 %, and 24–42 %. for maltazna activity. Supplements enrich products with vitamins, macro- and microelements. Thus, researched supplements improve qualitive indicators of grain. | en_US |
dc.description.abstractalt2 | Исследовано влияние цикория, кофе и лимонного сока на биотехнологические характеристики прессованных дрожжей. Использование растительных пищевых добавок повышает ферментативную активность хлебопекарных дрожжей: зимазная активность улучшается на 24–43 %, а мальтазная – на 24–42 %. Добавки обогащают хлебобулочные изделия витаминами, макро- и микроэлементами и улучшают качественные показатели хлеба. | en_US |