Короткий опис(реферат):
Досліджено підвищення біологічної та харчової цінності пшеничного хліба за допомогою введення оздоровчої добавки на основі зелених паростків пшениці. Фітодобавка збагачує вироби вітамінами, макро- і мікроелементами, не викликає зниження споживчих та технологічних властивостей хліба. Використання харчової добавки підвищує ферментативну активність дріжджів, що скорочує тривалість технологічного процесу приготування пшеничного хліба.
Суть розробки, основні результати:
Cавченко, О. М. Фітодобавки на основі зелених паростків пшениці у хлібопекарському виробництві / О. М. Cавченко, О. І. Сиза, М. С. Коваленко, О. Ю. Купчик // Технічні науки та технології. – 2016. – № 1 (3). – C. 234-239.