dc.contributor.author |
Федорова, Д. В.
|
|
dc.date.accessioned |
2017-07-01T16:49:42Z |
|
dc.date.available |
2017-07-01T16:49:42Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.identifier.uri |
http://ir.stu.cn.ua/123456789/13466 |
|
dc.description |
Федорова Д. В. Фізико-хімічні і біохімічні показники якості сухих рибо-рослинних напівфабрикатів / Д. В. Федорова // Технічні науки та технології. – 2016. – № 3 (5). – C. 217-223. |
en_US |
dc.description.abstract |
Досліджено фізико-хімічні та біохімічні показники якості сухих рибо-рослинних напівфабрикатів для комбінованих харчових продуктів на основі бичка азовського та суміші рослинних інгредієнтів. Наведені результати досліджень підтверджують високі споживні властивості рибо-рослинних напівфабрикатів та свідчать про високий вміст у них повноцінних білків, мінеральних елементів, зокрема Кальцію. Результати досліджень фізико-хімічних показників напівфабрикатів свідчать про їх високу технологічну придатність для використання у виробництві борошняних виробів, харчових концентратів, які потребують відновлення. Науково обґрунтовано переваги нового підходу застосування розроблених напівфабрикатів у виробництві широкого спектра харчових продуктів, що дозволить моделювати біологічну цінність білкової складової цільового продукту та розширити асортимент доступної у сегменті масового і соціального харчування білоквмісної продукції, покращити забезпечення населення України рибними продуктами. |
en_US |
dc.language.iso |
uk |
en_US |
dc.publisher |
Чернігів: ЧНТУ |
en_US |
dc.subject |
фізико-хімічні показники |
en_US |
dc.subject |
біохімічні показники якості |
en_US |
dc.subject |
бичок азовський |
en_US |
dc.subject |
рибо-рослинні напівфабрикати |
en_US |
dc.subject |
мінеральний склад |
en_US |
dc.subject |
Кальцій |
en_US |
dc.subject |
физико-химические показатели |
en_US |
dc.subject |
биохимические показатели качества |
en_US |
dc.subject |
бычок азовский |
en_US |
dc.subject |
рыбо- растительные полуфабрикаты |
en_US |
dc.subject |
минеральный состав |
en_US |
dc.subject |
Кальций |
en_US |
dc.subject |
physicochemical parameters |
en_US |
dc.subject |
biochemical indicators of quality |
en_US |
dc.subject |
Azov goby |
en_US |
dc.subject |
fis& plant semi-products |
en_US |
dc.subject |
mineral composition |
en_US |
dc.subject |
Calcium |
en_US |
dc.title |
Фізико-хімічні і біохімічні показники якості сухих рибо-рослинних напівфабрикатів |
en_US |
dc.title.alternative |
Физико-химические и биохимические показатели качества сухих рыбо-растительных полуфабрикатов |
en_US |
dc.title.alternative |
Physicochemical and biochemical parameters of dry fish&plant semi-product quality |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |
dc.description.abstractalt1 |
Исследованы физико-химические и биохимические показатели качества сухих рыбо-растительных полуфабрикатов для комбинированных пищевых продуктов на основе бычка азовского и смеси растительных ингредиентов. Приведенные результаты исследований подтверждают высокие потребительские свойства рыбо-растительных полуфабрикатов и свидетельствуют о высоком содержании в них полноценных белков, минеральных элементов, в частности Кальция. Результаты исследований физико-химических показателей полуфабрикатов свидетельствуют об их высокой технологической пригодности для использования в производстве мучных изделий, пищевых концентратов, которые нуждаются в восстановлении. Научно обоснованы преимущества нового подхода применения разработанных полуфабрикатов в производстве широкого спектра пищевых продуктов, что позволит моделировать биологическую ценность белковой составляющей целевого продукта и расширить ассортимент доступной в сегменте массового и социального питания белоксодержащей продукции, улучшить обеспечение населения Украины рыбными продуктами. |
en_US |
dc.description.abstractalt2 |
Physicochemical and biochemical parameters of dry fish&plant semi-products quality based on Azov goby and a mixture of plant ingredients has been studied in this article. These results confirm the high consumer properties of fish&plant semi-products and indicate a high content of valuable protein, mineral elements, especially Calcium. The research results of physicochemical parameters of semi-products indicate their high technological suitability for use in bakery products, food concentrates that need restoration. Scientifically proved benefits of the new approach application of the developed semiproducts in producing a wide range of food that will model the biological value of the protein component of target product and extend the range of available social catering segment of protein food products, improve the maintenance of the population Ukraine in fish products. |
en_US |