IRCPNU
Institutional Repository of Chernihiv Polytechnic National University

Фізико-хімічні і біохімічні показники якості сухих рибо-рослинних напівфабрикатів

ISSN 2415-363X

Show simple item record

dc.contributor.author Федорова, Д. В.
dc.date.accessioned 2017-07-01T16:49:42Z
dc.date.available 2017-07-01T16:49:42Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/13466
dc.description Федорова Д. В. Фізико-хімічні і біохімічні показники якості сухих рибо-рослинних напівфабрикатів / Д. В. Федорова // Технічні науки та технології. – 2016. – № 3 (5). – C. 217-223. en_US
dc.description.abstract Досліджено фізико-хімічні та біохімічні показники якості сухих рибо-рослинних напівфабрикатів для комбінованих харчових продуктів на основі бичка азовського та суміші рослинних інгредієнтів. Наведені результати досліджень підтверджують високі споживні властивості рибо-рослинних напівфабрикатів та свідчать про високий вміст у них повноцінних білків, мінеральних елементів, зокрема Кальцію. Результати досліджень фізико-хімічних показників напівфабрикатів свідчать про їх високу технологічну придатність для використання у виробництві борошняних виробів, харчових концентратів, які потребують відновлення. Науково обґрунтовано переваги нового підходу застосування розроблених напівфабрикатів у виробництві широкого спектра харчових продуктів, що дозволить моделювати біологічну цінність білкової складової цільового продукту та розширити асортимент доступної у сегменті масового і соціального харчування білоквмісної продукції, покращити забезпечення населення України рибними продуктами. en_US
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Чернігів: ЧНТУ en_US
dc.subject фізико-хімічні показники en_US
dc.subject біохімічні показники якості en_US
dc.subject бичок азовський en_US
dc.subject рибо-рослинні напівфабрикати en_US
dc.subject мінеральний склад en_US
dc.subject Кальцій en_US
dc.subject физико-химические показатели en_US
dc.subject биохимические показатели качества en_US
dc.subject бычок азовский en_US
dc.subject рыбо- растительные полуфабрикаты en_US
dc.subject минеральный состав en_US
dc.subject Кальций en_US
dc.subject physicochemical parameters en_US
dc.subject biochemical indicators of quality en_US
dc.subject Azov goby en_US
dc.subject fis& plant semi-products en_US
dc.subject mineral composition en_US
dc.subject Calcium en_US
dc.title Фізико-хімічні і біохімічні показники якості сухих рибо-рослинних напівфабрикатів en_US
dc.title.alternative Физико-химические и биохимические показатели качества сухих рыбо-растительных полуфабрикатов en_US
dc.title.alternative Physicochemical and biochemical parameters of dry fish&plant semi-product quality en_US
dc.type Article en_US
dc.description.abstractalt1 Исследованы физико-химические и биохимические показатели качества сухих рыбо-растительных полуфабрикатов для комбинированных пищевых продуктов на основе бычка азовского и смеси растительных ингредиентов. Приведенные результаты исследований подтверждают высокие потребительские свойства рыбо-растительных полуфабрикатов и свидетельствуют о высоком содержании в них полноценных белков, минеральных элементов, в частности Кальция. Результаты исследований физико-химических показателей полуфабрикатов свидетельствуют об их высокой технологической пригодности для использования в производстве мучных изделий, пищевых концентратов, которые нуждаются в восстановлении. Научно обоснованы преимущества нового подхода применения разработанных полуфабрикатов в производстве широкого спектра пищевых продуктов, что позволит моделировать биологическую ценность белковой составляющей целевого продукта и расширить ассортимент доступной в сегменте массового и социального питания белоксодержащей продукции, улучшить обеспечение населения Украины рыбными продуктами. en_US
dc.description.abstractalt2 Physicochemical and biochemical parameters of dry fish&plant semi-products quality based on Azov goby and a mixture of plant ingredients has been studied in this article. These results confirm the high consumer properties of fish&plant semi-products and indicate a high content of valuable protein, mineral elements, especially Calcium. The research results of physicochemical parameters of semi-products indicate their high technological suitability for use in bakery products, food concentrates that need restoration. Scientifically proved benefits of the new approach application of the developed semiproducts in producing a wide range of food that will model the biological value of the protein component of target product and extend the range of available social catering segment of protein food products, improve the maintenance of the population Ukraine in fish products. en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record