dc.contributor.author |
Маркова, Є. Ю.
|
|
dc.date.accessioned |
2015-09-22T12:38:53Z |
|
dc.date.accessioned |
2017-07-07T18:10:47Z |
|
dc.date.available |
2015-09-22T12:38:53Z |
|
dc.date.available |
2017-07-07T18:10:47Z |
|
dc.date.issued |
2016 |
|
dc.identifier.uri |
http://ir.stu.cn.ua/123456789/13988 |
|
dc.description |
Маркова, Є. Ю. Формування системи оцінювання та моніторингу соціально-економічної ефективності діяльності підприємств рибної галузі / Є. Ю. Маркова // Проблеми і перспективи економіки та управління. – 2016. – № 1 (5). – C. 125-135. |
en_US |
dc.description.abstract |
Висвітлено основні підходи щодо формування системи оцінювання та моніторингу соціально-економічної ефективності діяльності підприємств рибної галузі, розглянуто базовий показник – рівень душового споживання рибної продукції, запропоновано заходи щодо підвищення коефіцієнта використання устаткування, детально розглянуто способи збільшення темпів освоєння біологічних запасів Світового океану і задоволення фізіологічної норми харчування населення в рибних продуктах на базі розвитку вітчизняного рибопромислового комплексу, досліджено проблеми із вартісними показниками, проаналізовано зведені дані в галузі по реалізованій харчовій рибній продукції за трестівським або главковським методами, щоб той самий продукт не рахували багато разів, формування найважливішого показника – випуску харчової рибної продукції в тоннах на рівні регіону, галузі. Розроблена система показників ефективності підприємств рибної промисловості і галузі в цілому, яка може служити методичним інструментом обґрунтування ефективності заходів державної підтримки, оскільки вона дозволяє ранжувати рибогосподарські структури за рівнем їх економічної стійкості. |
en_US |
dc.language.iso |
uk |
en_US |
dc.publisher |
Чернігів: ЧНТУ |
en_US |
dc.relation.ispartofseries |
Проблеми і перспективи економіки та управління; № 1 (5) |
|
dc.subject |
рибне господарство |
en_US |
dc.subject |
дефіцит |
en_US |
dc.subject |
попит |
en_US |
dc.subject |
технологічні коефіцієнти |
en_US |
dc.subject |
методичний центр |
en_US |
dc.subject |
fisheries |
en_US |
dc.subject |
deficits |
en_US |
dc.subject |
demand |
en_US |
dc.subject |
technological factors |
en_US |
dc.subject |
methodical center |
en_US |
dc.subject |
рыбное хозяйство |
en_US |
dc.subject |
дефицит |
en_US |
dc.subject |
спрос |
en_US |
dc.subject |
технологические коэффициенты |
en_US |
dc.subject |
методический центр |
en_US |
dc.title |
Формування системи оцінювання та моніторингу соціально-економічної ефективності діяльності підприємств рибної галузі |
en_US |
dc.title.alternative |
Formation of the system of evaluation and monitoring of socio-economic efficiency of enterprises of fishing industry |
en_US |
dc.title.alternative |
Формирование системы оценки и мониторинга социально-экономической эффективности деятельности предприятий рыбной отрасли |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |
dc.description.abstractalt1 |
The article highlights the main approaches to forming a system of evaluation and monitoring of social and economic efficiency of enterprises fishing industry, considered the base rate – the level of per capita consumption of fish products, proposed measures to improve the utilization rate of the equipment, details consider ways to increase the pace of development of biological inventories of the oceans and fun physiological norm nutrition in fish products based on the development of the domestic fishing industry, investigated the problem of cost indexes and analyzes summary data in the field by the realized fish products for trestivskym or hlavkovskym means that the same product has not figured out many times, forming a key indicator – production of fish products in tons at the level of regional industry. The system of performance indicators fishing industry enterprises and industry in general, which can serve as a methodological tool to study the impact of public support because it allows you to rank fisheries management structure in terms of their economic viability. |
en_US |
dc.description.abstractalt2 |
Рассмотрены основные подходы к формированию системы оценки и мониторинга социально-экономической эффективности деятельности предприятий рыбной отрасли, рассмотрен базовый показатель – уровень душевого потребления рыбной продукции, предложены меры по повышению коэффициента использования оборудования, подробно рассмотрены способы увеличения темпов освоения биологических запасов Мирового океана и удовольствие физиологической нормы питания населения в рыбных продуктах на базе развития отечественного рыбопромышленного комплекса, исследованы проблемы со стоимостным показателям, проанализированы сводные данные в области по реализованной пищевой рыбной продукции трестовским или главковским методами, чтобы один и тот же продукт не считали много раз, формирования важнейшего показателя – выпуска пищевой рыбной продукции в тоннах на уровне региона, отрасли. Разработана система показателей эффективности предприятий рыбной промышленности и отрасли в целом, которая может служить методическим инструментом обоснования эффективности мер государственной поддержки, поскольку она позволяет ранжировать рыбохозяйственные структуры по уровню их экономической устойчивости. |
en_US |