Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Мартиненко, В. В. | |
dc.date.accessioned | 2017-10-11T12:29:14Z | |
dc.date.available | 2017-10-11T12:29:14Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/15120 | |
dc.description | Мартиненко, В. В. Макроекономічні фактори ринкового ціноутворення в умовах досконалої конкуренції / В. В. Мартиненко // Науковий вісник Полісся. - 2017. - № 2 (10). Ч. 1. - С. 105-112. | en_US |
dc.description.abstract | Автором класифіковано та систематизовано основні макроекономічні фактори ціноутворення, вплив яких є суттєвим на ринку макаронних виробів в умовах досконалої конкуренції. Побудовано модель залежності щомісячних обсягів реалізації (функцію попиту) макаронних виробів в Україні. Проведено формалізацію та статистичний аналіз впливу макроекономічних факторів на середньомісячну ціну та обсяг попиту з метою прогнозування кон'юнктури ринку макаронних виробів в Україні. Отримані результати дослідження можуть бути використані для аналізу інших типових ринків продовольчих товарів в умовах досконалої конкуренції. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Чернігів : ЧНТУ | en_US |
dc.relation.ispartofseries | ;№ 2 (10), Ч. 1. | |
dc.subject | ціна | en_US |
dc.subject | обсяг | en_US |
dc.subject | фактор | en_US |
dc.subject | кон’юнктура | en_US |
dc.subject | ринок | en_US |
dc.subject | продовольчі товари | en_US |
dc.subject | досконала конкуренція | en_US |
dc.subject | price | en_US |
dc.subject | capacity | en_US |
dc.subject | factor | en_US |
dc.subject | market conditions | en_US |
dc.subject | market | en_US |
dc.subject | food products | en_US |
dc.subject | perfect competition | en_US |
dc.title | Макроекономічні фактори ринкового ціноутворення в умовах досконалої конкуренції | en_US |
dc.title.alternative | Macroeconomic factors of market pricing under perfect competition | en_US |
dc.title.alternative | Макроэкономические факторы рыночного ценообразования в условиях совершенной конкуренции | en_US |
dc.type | Article | en_US |
dc.description.abstractalt1 | The author systematically classified and systemized the key macroeconomic factors of pricing, the impact of which is essential on pasta market under the circumstances of perfect competition. The model of depending on monthly sales (demand function) of pasta in Ukraine is provided. It is given a formalization and statistical analysis of the impact of macroeconomic factors on the monthly average price and the demand to predict market conditions pasta in Ukraine. The results of research can be used to analyze other typical food market under perfect competition. | en_US |
dc.description.abstractalt2 | Автором классифицированы и систематизированы основные макроэкономические факторы ценообразования, влияние которых является существенным на рынке макаронных изделий в условиях совершенной конкуренции. Построена модель зависимости ежемесячных объемов реализации (функцию спроса) макаронных изделий в Украине. Проведено формализацию и статистический анализ влияния макроэкономических факторов на среднемесячную цену и объем спроса с целью прогнозирования рынка макаронных изделий в Украине. Полученные результаты исследования могут быть использованы для анализа других типичных рынков продовольственных товаров в условиях совершенной конкуренции. | en_US |