IRChNUT
Електронний архів Національного університету "Чернігівська політехніка"

Макроекономічні фактори ринкового ціноутворення в умовах досконалої конкуренції

ISSN 2415-363X

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Мартиненко, В. В.
dc.date.accessioned 2017-10-11T12:29:14Z
dc.date.available 2017-10-11T12:29:14Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/15120
dc.description Мартиненко, В. В. Макроекономічні фактори ринкового ціноутворення в умовах досконалої конкуренції / В. В. Мартиненко // Науковий вісник Полісся. - 2017. - № 2 (10). Ч. 1. - С. 105-112. en_US
dc.description.abstract Автором класифіковано та систематизовано основні макроекономічні фактори ціноутворення, вплив яких є суттєвим на ринку макаронних виробів в умовах досконалої конкуренції. Побудовано модель залежності щомісячних обсягів реалізації (функцію попиту) макаронних виробів в Україні. Проведено формалізацію та статистичний аналіз впливу макроекономічних факторів на середньомісячну ціну та обсяг попиту з метою прогнозування кон'юнктури ринку макаронних виробів в Україні. Отримані результати дослідження можуть бути використані для аналізу інших типових ринків продовольчих товарів в умовах досконалої конкуренції. en_US
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Чернігів : ЧНТУ en_US
dc.relation.ispartofseries ;№ 2 (10), Ч. 1.
dc.subject ціна en_US
dc.subject обсяг en_US
dc.subject фактор en_US
dc.subject кон’юнктура en_US
dc.subject ринок en_US
dc.subject продовольчі товари en_US
dc.subject досконала конкуренція en_US
dc.subject price en_US
dc.subject capacity en_US
dc.subject factor en_US
dc.subject market conditions en_US
dc.subject market en_US
dc.subject food products en_US
dc.subject perfect competition en_US
dc.title Макроекономічні фактори ринкового ціноутворення в умовах досконалої конкуренції en_US
dc.title.alternative Macroeconomic factors of market pricing under perfect competition en_US
dc.title.alternative Макроэкономические факторы рыночного ценообразования в условиях совершенной конкуренции en_US
dc.type Article en_US
dc.description.abstractalt1 The author systematically classified and systemized the key macroeconomic factors of pricing, the impact of which is essential on pasta market under the circumstances of perfect competition. The model of depending on monthly sales (demand function) of pasta in Ukraine is provided. It is given a formalization and statistical analysis of the impact of macroeconomic factors on the monthly average price and the demand to predict market conditions pasta in Ukraine. The results of research can be used to analyze other typical food market under perfect competition. en_US
dc.description.abstractalt2 Автором классифицированы и систематизированы основные макроэкономические факторы ценообразования, влияние которых является существенным на рынке макаронных изделий в условиях совершенной конкуренции. Построена модель зависимости ежемесячных объемов реализации (функцию спроса) макаронных изделий в Украине. Проведено формализацию и статистический анализ влияния макроэкономических факторов на среднемесячную цену и объем спроса с целью прогнозирования рынка макаронных изделий в Украине. Полученные результаты исследования могут быть использованы для анализа других типичных рынков продовольственных товаров в условиях совершенной конкуренции. en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних розділах

Показати скорочений опис матеріалу