Короткий опис(реферат):
У дисертаційній роботі розроблено теоретико-методологічні засади та обґрунтовано прикладні аспекти ефективного управління інноваційною діяльністю підприємств харчової промисловості на основі системних перетворень. Розглянуті теоретичні аспекти інноваційної діяльності як економічної категорії, розкрито сутність та значення інновацій в ефективній діяльності підприємств, досліджено теоретико-методологічні основи системного управління інноваційною діяльністю підприємств. Проведено оцінку поточного стану, виявлені тенденції та проаналізовано динаміку
інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості України. Обґрунтовано концепцію ефективного управління інноваційною діяльністю підприємств харчової промисловості, запропоновано інтегровану систему управління інноваційним розвитком харчового виробництва та тривимірну модель варіантів потенційних стратегій інноваційного розвитку підприємств харчової промисловості.