Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Мазур, Д. В. | |
dc.date.accessioned | 2017-11-30T13:19:02Z | |
dc.date.available | 2017-11-30T13:19:02Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/15490 | |
dc.description | Мазур, Д. В. Трансформаційно-модернізаційний вектор розвитку регіональних продовольчих комплексів України : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.05 / Д. В. Мазур. - Чернігів, 2016. - 23 с. | en_US |
dc.description.abstract | У дисертаційній роботі узагальнено теоретико-методологічні основи формування та функціонування продовольчого комплексу та його модернізаційного потенціалу в нових умовах господарювання. Розкрито сутність та зміст потенціалу модернізації продовольчого комплексу, охарактеризовано його ознаки та взаємозв’язок з процесами реформування, реорганізації, реструктуризації, реконструкції. Розширено систему принципів розвитку та систематизовано методичні підходи до оцінки ефективності функціонування продовольчого комплексу та його модернізаційного потенціалу. Охарактеризовано становлення та формування нових прогресивних інтегрованих організаційних форм продовольчого комплексу модернізаційного типу. Проаналізовано рівень розвитку продовольчого комплексу країни та її регіонів та здійснено зонування території за станом його модернізаційного потенціалу. Розроблено організаційно-економічний механізм забезпечення стабільного розвитку продовольчого комплексу на основі зміцнення його потенціалу модернізації. Обґрунтовано стратегічні напрями розвитку модернізаційного потенціалу продовольчого комплексу та механізму їх реалізації. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Чернігів | en_US |
dc.subject | продовольчий комплекс | en_US |
dc.subject | модернізація | en_US |
dc.subject | трансформаційно-модернізаційні процеси | en_US |
dc.subject | модернізаційний потенціал | en_US |
dc.subject | модернізаційна парадигма | en_US |
dc.subject | продовольственный комплекс | en_US |
dc.subject | модернизация | en_US |
dc.subject | трансформационно-модернизационные процессы | en_US |
dc.subject | модернизационный потенциал | en_US |
dc.subject | модернизационная парадигма. | en_US |
dc.subject | food complex | en_US |
dc.subject | modernization | en_US |
dc.subject | transformation and modernization processes | en_US |
dc.subject | modernization potential | en_US |
dc.subject | modernization paradigm | en_US |
dc.title | Трансформаційно-модернізаційний вектор розвитку регіональних продовольчих комплексів України | en_US |
dc.title.alternative | Трансформационно-модернизационный вектор развития региональных продовольственных комплексов Украины | en_US |
dc.title.alternative | Transformational and modernization vector of regional food complexes development in Ukraine | en_US |
dc.type | Autoreferat | en_US |
dc.description.abstractalt1 | В диссертационной работе обобщены теоретико-методологические основы формирования и функционирования продовольственного комплекса и его модернизационного потенциала в новых условиях хозяйствования. Раскрыта сущность и содержание потенциала модернизации продовольственного комплекса, охарактеризовано его признаки и взаимосвязь с процессами реформирования, реорганизации, реструктуризации, реконструкции. Расширена система принципов развития и систематизированы методические подходы к оценке эффективности функционирования продовольственного комплекса и его модернизационного потенциала. Охарактеризованы становления и формирования новых прогрессивных интегрированных организационных форм продовольственного комплекса модернизационного типа. Проанализирован уровень развития продовольственного комплекса страны и ее регионов и осуществлено зонирование территории по состоянию его модернизационного потенциала. Разработан организационно-экономический механизм обеспечения устойчивого развития продовольственного комплекса на основе укрепления его потенциала модернизации. Обоснованы стратегические направления развития модернизационного потенциала продовольственного комплекса и механизма их реализации. | en_US |
dc.description.abstractalt2 | In the dissertation work the theoretical and methodological bases of formation and functioning of the food complex and its modernization potential in new economic conditions are generalized. The essence and content of the potential of modernization of the food complex are described, its features and its correlation with the processes of reforming, reorganization, restructuring, reconstruction are described. The system of principles of development has been expanded and systematic methodical approaches to the evaluation of the functioning of the food complex and its modernization potential. The formation and formation of new progressive integrated organizational forms of the food complex of modernization type is characterized. The level of development of the food complex of the country and its regions has been analyzed and zoning of the territory has been carried out on the condition of its modernization potential. The organizational and economic mechanism for ensuring stable development of the food complex on the basis of strengthening its modernization potential is developed. The strategic directions of development of the modernization potential of the food complex and the mechanism of their implementation are substantiated. | en_US |