IRChNUT
Електронний архів Національного університету "Чернігівська політехніка"

Трансформаційно-модернізаційний вектор розвитку регіональних продовольчих комплексів України

ISSN 2415-363X

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Мазур, Д. В.
dc.date.accessioned 2017-11-30T13:19:02Z
dc.date.available 2017-11-30T13:19:02Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/15490
dc.description Мазур, Д. В. Трансформаційно-модернізаційний вектор розвитку регіональних продовольчих комплексів України : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.05 / Д. В. Мазур. - Чернігів, 2016. - 23 с. en_US
dc.description.abstract У дисертаційній роботі узагальнено теоретико-методологічні основи формування та функціонування продовольчого комплексу та його модернізаційного потенціалу в нових умовах господарювання. Розкрито сутність та зміст потенціалу модернізації продовольчого комплексу, охарактеризовано його ознаки та взаємозв’язок з процесами реформування, реорганізації, реструктуризації, реконструкції. Розширено систему принципів розвитку та систематизовано методичні підходи до оцінки ефективності функціонування продовольчого комплексу та його модернізаційного потенціалу. Охарактеризовано становлення та формування нових прогресивних інтегрованих організаційних форм продовольчого комплексу модернізаційного типу. Проаналізовано рівень розвитку продовольчого комплексу країни та її регіонів та здійснено зонування території за станом його модернізаційного потенціалу. Розроблено організаційно-економічний механізм забезпечення стабільного розвитку продовольчого комплексу на основі зміцнення його потенціалу модернізації. Обґрунтовано стратегічні напрями розвитку модернізаційного потенціалу продовольчого комплексу та механізму їх реалізації. en_US
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Чернігів en_US
dc.subject продовольчий комплекс en_US
dc.subject модернізація en_US
dc.subject трансформаційно-модернізаційні процеси en_US
dc.subject модернізаційний потенціал en_US
dc.subject модернізаційна парадигма en_US
dc.subject продовольственный комплекс en_US
dc.subject модернизация en_US
dc.subject трансформационно-модернизационные процессы en_US
dc.subject модернизационный потенциал en_US
dc.subject модернизационная парадигма. en_US
dc.subject food complex en_US
dc.subject modernization en_US
dc.subject transformation and modernization processes en_US
dc.subject modernization potential en_US
dc.subject modernization paradigm en_US
dc.title Трансформаційно-модернізаційний вектор розвитку регіональних продовольчих комплексів України en_US
dc.title.alternative Трансформационно-модернизационный вектор развития региональных продовольственных комплексов Украины en_US
dc.title.alternative Transformational and modernization vector of regional food complexes development in Ukraine en_US
dc.type Autoreferat en_US
dc.description.abstractalt1 В диссертационной работе обобщены теоретико-методологические основы формирования и функционирования продовольственного комплекса и его модернизационного потенциала в новых условиях хозяйствования. Раскрыта сущность и содержание потенциала модернизации продовольственного комплекса, охарактеризовано его признаки и взаимосвязь с процессами реформирования, реорганизации, реструктуризации, реконструкции. Расширена система принципов развития и систематизированы методические подходы к оценке эффективности функционирования продовольственного комплекса и его модернизационного потенциала. Охарактеризованы становления и формирования новых прогрессивных интегрированных организационных форм продовольственного комплекса модернизационного типа. Проанализирован уровень развития продовольственного комплекса страны и ее регионов и осуществлено зонирование территории по состоянию его модернизационного потенциала. Разработан организационно-экономический механизм обеспечения устойчивого развития продовольственного комплекса на основе укрепления его потенциала модернизации. Обоснованы стратегические направления развития модернизационного потенциала продовольственного комплекса и механизма их реализации. en_US
dc.description.abstractalt2 In the dissertation work the theoretical and methodological bases of formation and functioning of the food complex and its modernization potential in new economic conditions are generalized. The essence and content of the potential of modernization of the food complex are described, its features and its correlation with the processes of reforming, reorganization, restructuring, reconstruction are described. The system of principles of development has been expanded and systematic methodical approaches to the evaluation of the functioning of the food complex and its modernization potential. The formation and formation of new progressive integrated organizational forms of the food complex of modernization type is characterized. The level of development of the food complex of the country and its regions has been analyzed and zoning of the territory has been carried out on the condition of its modernization potential. The organizational and economic mechanism for ensuring stable development of the food complex on the basis of strengthening its modernization potential is developed. The strategic directions of development of the modernization potential of the food complex and the mechanism of their implementation are substantiated. en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних розділах

Показати скорочений опис матеріалу