Зеленська, О. О.; Алєшугіна, Н. О.; Зеленський, В. С.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2021)
У статті проведено SWOT-аналіз сучасного стану розвитку туристичної інфраструктури Чернігівщини. На
його основі визначено та обґрунтовано перспективні стратегічні напрями її розвитку, метою реалізації яких є
сприяння ...
Зеленська, О. О.(Ніжин : ТОВ «Вид-во «Аспект-Поліграф», 2007)
Техніко-технологічна оснащеність
сільськогосподарської галузі (як і будь-якої іншої сфери економіки) має
надзвичайно важливе значення, оскільки виступає визначальним фактором
формування конкурентоспроможності продукції ...
Рациональная территориальная организация производства определяется взвешенной региональной политикой и включает в себя
соблюдение принципов эффективного размещения и обеспечения
оптимальной территориальной структуры ...
Пришупа, В. В.; Зеленська, О. О.(Чернігів : ЧНТУ, 2019)
Як показує досвід розвинених країн світу, активний розвиток сільського зеленого туризму
здатен відіграти роль каталізатора структурної перебудови економіки регіонів, забезпечити
демографічну стабільність, зберегти ...
Клешня, Я. О.; Зеленська, О. О.(Чернігів : ЧНТУ, 2019)
В умовах глобалізації сфера туризму динамічно розвивається, туристичні послуги виконують
не тільки соціальні функції, а й відіграють важливу роль у розвитку економіки країни. Туристична
послуга забезпечує мультиплікаційний ...
Андруневич; Зеленська, О. О.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
Кожного року на турнірі Robocup@Home [3] представляються новинки в сфері
робототехніки – роботи, які можуть служити людям як удома, так і на різних
туристичних підприємствах та в сфері обслуговування загалом. Постає ...
Пігуляк, О. М.; Зеленська, О. О.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
Інноваційна діяльність у сфері гостинності розвивається в кількох напрямах: використання нових ресурсів; зміна в організації виробництва і споживання (застосування передових принципів маркетингу і менеджменту); виявлення ...
Лобода, Д. Р.; Зеленська, О. О.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
Частка бізнес-туризму в світі, за оцінками експертів ВТО, становить майже 20%,
а 50% доходів авіакомпаній та 60% доходів готелів формуються за рахунок
обслуговування туристів саме цієї категорії [1]. За останні роки ...
Леоненко, А. В.; Зеленська, О. О.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
Овертуризм — це новий термін, який використовується для опису негативних наслідків масового туризму. Як правило, вони пов'язані з вибуховим зростанням популярності певних місць у світі, що привертають до себе все більше і ...
Бардакова, О. В.; Зеленська, О. О.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
Діловий туризм (Business Travel) - один із напрямків сучасного туризму, що найбільш швидко розвивається останнім часом. Фахівці вважають його перспективним і затребуваним у постіндустріальному суспільстві видом туристичних ...
Гріхно, А. О.; Гагіна, Н. В.; Зеленська, О. О.(Чернігів : ЧНТУ, 2019)
Tourism is one of the world’s largest industries with a global economic contribution, but the intense use
of freshwater and the generation of solid and liquid waste from tourism operations cause serious environmental
d ...
Бусел, В. М.; Зеленська, О. О.(Чернігів : ЧНТУ, 2019)
На сьогоднішній день екологічний туризм в Україні набуває все більшої популярності. Це
пояснюється тим, що більшість людей проживає в містах і багато з нихведуть одноманітний та
неактивний спосіб життя. І тому у багатьох ...
Зеленська, О. О.; Алєшугіна, Н. О.; Зеленський, В. С.(Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка", 2020)
Уміння продавати в сучасному світі стало одним із базових умінь кожної працюючої
людини. Майстерність у техніках продажу, переважною мірою, визначає престижність
роботи, рівень доходу й успішність (і не лише фінансову) ...
Зеленська, О. О.; Алєшугіна, Н. О.; Роговий, А. В.(Чернігів : ЧНТУ, 2020)
Метою виконання випускної кваліфікаційної роботи є: -систематизація, закріплення, розширення та застосування теоретичних та практичних знань при вирішенні конкретних науково-дослідних завдань; -розвиток навичок самостійної ...
Зеленська, О. О.; Алєшугіна, Н. О.; Роговий, А. В.(Чернігів : ЧНТУ, 2019)
Мета практики – підготовка майбутніх фахівців до практичного застосування знань, умінь і навичок, отриманих під час навчання у вузі та проходження попередніх практик.
Зеленська, О. О.; Алєшугіна, Н. О.; Роговий, А. В.(Чернігів : ЧНТУ, 2019)
Метою навчальної практики є ознайомлення здобувачів вищої освіти 1 курсу зі змістом їх майбутньої професії, з характером та сферою професійної діяльності, з особливостями практичної діяльності підприємств туристичної галузі, ...
Зеленська, О. О.; Алєшугіна, Н. О.; Роговий, А. В.(Чернігів : ЧНТУ, 2019)
Метою організаційно-технологічної практики є: Формування здатності усвідомлювати необхідність комплексного розв’язку складних професійних задач та практичних проблем у сфері туризму і рекреації в реальних умовах на основі ...
Зеленська, О. О.; Алєшугіна, Н. О.; Роговий, А. В.(Чернігів : ЧНТУ, 2019)
Метою виробничої практики є: Формування здатності комплексно розв’язувати складні професійні задачі та практичні проблеми у сфері туризму і рекреації в реальних умовах на основі сформованих у процесі навчання компетенцій.
Зеленська, О. О.; Алєшугіна, Н. О.; Роговий, А. В.(Чернігів : ЧНТУ, 2019)
Метою технологічної практики є: Формування здатності комплексно підходити до розв’язку складних професійних задач та практичних проблем у сфері туризму і рекреації в реальних умовах на основі сформованих у процесі навчання ...
Алєшугіна, Н. О.; Зеленська, О. О.(Чернігів: ЧНТУ, 2019)
Обґрунтована необхідність створення оригінальної гастрономічної пропозиції Чернігівської області для розвитку в ній в’їзного туризму, визначено сильні та слабкі сторони етнічної української та чернігівської кухні, окреслено ...