Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Варшавська, Н. Г.![]() |
|
dc.date.accessioned | 2019-08-27T13:22:48Z | |
dc.date.available | 2019-08-27T13:22:48Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/18084 | |
dc.description | Варшавська Н. Г. Конкурентоспроможність національного агропромислового комплексу в умовах інтеграції до європейського ринку : автореф. дис. ... канд. єкон. наук : 08.00.03 / Н. Г. Варшавська. - Чернігів, 2019. - 22 с. | en_US |
dc.description.abstract | Дисертація присвячена обґрунтуванню теоретичних підходів та розробленню практичних рекомендацій щодо забезпечення конкурентоспроможності національного агропромислового комплексу за умов інтеграції до європейського ринку. У роботі систематизовано методичні засади визначення порівняльних переваг з оцінкою впливу на конкурентоспроможність агропромислового комплексу. Здійснено аналіз еволюції теоретичної думки та методичних підходів при формуванні конкурентних переваг галузей економіки. Проаналізовано тенденції розвитку агропромислового комплексу України в умовах євроінтеграції. Здійснено оцінку методичної складової щодо формування аграрної політики та конкурентного середовища європейського і вітчизняного аграрного ринку. Узагальнено зарубіжний досвід надання підтримки аграрному сектору та здійснено оцінку європейського і вітчизняного ринку органічної продукції. Запропоновано здійснення РESTEL-аналізу при виборі шляхів виходу виробників на ринок органічної продукції. Удосконалено механізм державної підтримки і надання бюджетних дотацій для посилення конкурентної позицій вітчизняних виробників на європейському ринку. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Чернігів | en_US |
dc.subject | конкурентоспроможність | en_US |
dc.subject | агропромисловий комплекс | en_US |
dc.subject | ринок | en_US |
dc.subject | конкурентні переваги | en_US |
dc.subject | державна підтримка | en_US |
dc.subject | часткова рівновага | en_US |
dc.subject | євроінтеграція | en_US |
dc.title | Конкурентоспроможність національного агропромислового комплексу в умовах інтеграції до європейського ринку | en_US |
dc.type | Autoreferat | en_US |
dc.description.abstractalt1 | The thesis is devoted to the substantiation of methodical approaches and development of practical proposals aimed at ensuring the competitiveness of the national agro-industrial complex in terms of integration into the European market. The methodical principles of the definition of comparative advantages with the assessment of the impact on the competitiveness of the agro-industrial complex are systematized in the work. The analysis of the evolution of theoretical thought and approaches in the formation of competitive advantages of the branches of economy has been analyzed. The tendencies of development of agroindustrial complex of Ukraine in conditions of euro integration are analyzed. The methodical component of the formation of agrarian policy and the competitive environment of the European and domestic agricultural market has been assessed. The foreign experience of providing support to the agrarian sector has been generalized. Evaluation of the European and domestic organic products market has been made. It is suggested to use the PESTEL-analysis when choosing the ways of producers to enter organic products market. The mechanism of state support and budget subsidies to strengthen the competitive position of producers in the European market has been improved. | en_US |