IRCPNU
Institutional Repository of Chernihiv Polytechnic National University

Дослідження впливу суміші безглютенового борошна (рисового, гречаного та кукурудзяного) на технологію виробництва та якісні показники пшеничного хліба

ISSN 2415-363X

Show simple item record

dc.contributor.author Зінюк, М. О.
dc.date.accessioned 2020-07-03T10:53:49Z
dc.date.available 2020-07-03T10:53:49Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/19603
dc.description Зінюк, М. О. Дослідження впливу суміші безглютенового борошна (рисового, гречаного та кукурудзяного) на технологію виробництва та якісні показники пшеничного хліба : магістерська робота : 181 – Харчові технології та інженерія / М. О. Зінюк ; керівник роботи Хребтань О. Б. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2019. – 61 с. en_US
dc.description.abstract 1. За останні роки в хлібобулочній галузі спостерігається активна діяльність виробників, метою якої є виготовлення продукції підвищеної харчової цінності шляхом використання нетрадиційної сировини. Ці дії дають можливість заощадити значну частину інших видів традиційної сировини (борошно, цукор, масло та ін..), сприяють поліпшенню споживчих властивостей хлібобулочних виробів, а також розширенню асортименту виробів оздоровчого призначення. 2. Нетрадиційним видом сировини є безглютенове борошно, яке містить значну частину мікро- та макроелементів, ненасичених жирних кислот, вітамінів, рослинного білка, має високу поживну цінність та є корисним для людей з проблемами здоров’я. 3. На основі узагальнення теоретичного матеріалу та експериментальних дослідженнь обгрунтовано доцільність використання рисової закваски та добавки з рисового, гречаного та кукурудзяного борошна для покращення якості хліба. Встановлено, що використання закваски є більш доцільним, ніж використання дріжджів у тій самій рецептурі. 4. Здійснена оцінка якості готових продуктів за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками та встановлено їх відповідність до вимог стандартів. Доведено безпечність хлібу з добавкою з трьох видів борошна при щоденному вживанні. en_US
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Чернігів en_US
dc.subject пшеничний хліб en_US
dc.subject натуральні поліпшувачі en_US
dc.subject безглютенове борошно en_US
dc.subject технологія виготовлення en_US
dc.subject суміші безглютенового борошна en_US
dc.title Дослідження впливу суміші безглютенового борошна (рисового, гречаного та кукурудзяного) на технологію виробництва та якісні показники пшеничного хліба en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record