IRChNUT
Електронний архів Національного університету "Чернігівська політехніка"

Активізація інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості в Україні

ISSN 2415-363X

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Міщенко, О. Л.
dc.date.accessioned 2020-07-10T11:43:06Z
dc.date.available 2020-07-10T11:43:06Z
dc.date.issued 2020
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/19657
dc.description Міщенко, О. Л. Активізація інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості в Україні : дис. ... канд. екон. наук : 08.00.03 / О. Л. Міщенко. - Чернігів, 2020. - 163 с. en_US
dc.description.abstract У дисертації наведено сутнісний зміст основних понять предметного поля дослідження інноваційно-інвестиційного розвитку. На основі аналізу існуючих науково-теоретичних підходів розкрито сутність категорії «інноваційно-інвестиційний розвиток харчової промисловості». Виділено дві групи факторів, які впливають на активізацію інноваційно-інвестційного розвитку харчової промисловості. Обґрунтовано, що всі фактори перебувають у тісному взаємозв’язку. Встановлено, що харчова промисловість та її суб’єкти формують складну соціально-економічну систему, стан якої багато в чому визначається інноваційно-інвестиційним розвитком. Ідентифіковані різноякісні взаємопов’язані ефекти від активізації інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості: науково-технічні, економічні, ресурсні, соціально-політичні, екологічні, фінансові, етнічно-культурні, бюджетні. Величина ефекту визначається швидкістю поширення інновацій. Обґрунтовано, що харчова промисловість відіграє визначну соціальну та стратегічну роль у житті суспільства, задовольняючи потреби населення в основному продуктах харчування. Аналіз тенденцій інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості України виділив фактори, які найбільш істотно впливають на інноваційно-інвестиційний розвиток харчової промисловості в Україні. Систематизовано основні проблеми розвитку харчової промисловості. В проектному розділі було розроблено концептуальні засади та комплекс практичних рекомендацій щодо активізації інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості, а також обґрунтовано доцільність використання інтегративного підходу до активізації інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості в Україні. en_US
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Чернігів en_US
dc.subject інновація en_US
dc.subject інноваційно-інвестиційний розвиток en_US
dc.subject харчова промисловість en_US
dc.subject управління en_US
dc.subject активізація en_US
dc.subject механізм en_US
dc.subject якість en_US
dc.subject ефективність en_US
dc.subject національна економіка en_US
dc.subject инновация en_US
dc.subject инновационно-инвестиционное развитие en_US
dc.subject пищевая промышленность en_US
dc.subject управление en_US
dc.subject активизация en_US
dc.subject механизм en_US
dc.subject качество en_US
dc.subject эффективность en_US
dc.subject национальная экономика en_US
dc.subject innovation en_US
dc.subject innovation and investment development en_US
dc.subject food industry en_US
dc.subject management en_US
dc.subject intensification en_US
dc.subject mechanism en_US
dc.subject quality en_US
dc.subject efficiency en_US
dc.subject national economy en_US
dc.title Активізація інноваційно-інвестиційного розвитку харчової промисловості в Україні en_US
dc.title.alternative Активизация инновационо-инвестиционного развития пищевой промышленности в Украине en_US
dc.title.alternative Intensification of Innovation and Investment Development of Food Industry in Ukraine en_US
dc.type Thesis en_US
dc.description.abstractalt1 В диссертации представлено содержание основных понятий предметного поля исследования инновационно-инвестиционного развития. На основе анализа существующих научно-теоретических подходов раскрыта сущность категории «инновационно-инвестиционное развитие пищевой промышленности». Выделены две группы факторов, влияющих на активизацию инновационно-инвестиционного развития пищевой промышленности. Обосновано, что все факторы находятся в тесной взаимосвязи. Установлено, что пищевая промышленность и ее субъекты формируют сложную социально-экономическую систему, состояние которой во многом определяется инновационно-инвестиционным развитием. Определены различные взаимосвязанные эффекты от активизации инновационно-инвестиционного развития пищевой промышленности: научно-технические, экономические, ресурсные, социально-политические, экологические, финансовые, этнически-культурные, бюджетные. Величина эффекта определяется скоростью распространения инноваций. Обосновано, что пищевая промышленность играет значительную социальную и стратегическую роль в жизни общества, удовлетворяя потребности населения в основных продуктах питания. Анализ тенденций инновационно-инвестиционного развития пищевой промышленности Украины выделил факторы, которые наиболее существенно влияют на инновационно-инвестиционное развитие пищевой промышленности в Украине. Систематизированы основные проблемы развития пищевой промышленности. В проектном разделе были разработаны концептуальные основы и комплекс практических рекомендаций по активизации инновационно-инвестиционного развития пищевой промышленности, а также обоснована целесообразность использования интегративного подхода к активизации инновационно-инвестиционного развития пищевой промышленности в Украине. en_US
dc.description.abstractalt2 The dissertation presents the content of the basic concepts of the subject field of research of innovation and investment development. Based on the analysis of existing scientific and theoretical approaches, the essence of the category “innovative and investment development of the food industry” is revealed. Two groups of factors are identified that influence the intensification of innovative and investment development of the food industry. It is proved that all factors are closely interconnected. It has been established that the food industry and its subjects form a complex socio-economic system, the state of which is largely determined by innovation and investment development. Various interrelated effects from the intensification of innovation and investment development of the food industry are identified: scientific, technical, economic, resource, socio-political, environmental, financial, ethno-cultural, budget. The magnitude of the effect is determined by the speed of diffusion of innovation. It is proved that the food industry plays a significant social and strategic role in society, satisfying the needs of the population in basic food products. An analysis of the trends in innovation and investment development of the food industry of Ukraine highlighted the factors that most significantly affect the innovation and investment development of the food industry in Ukraine. The main problems of the development of the food industry are systematized. In the project section, conceptual foundations and a set of practical recommendations for enhancing the innovative and investment development of the food industry were developed, and the feasibility of using an integrative approach to enhancing the innovative and investment development of the food industry in Ukraine was substantiated. en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних розділах

Показати скорочений опис матеріалу