Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Шевчук, Є. В. | |
dc.date.accessioned | 2020-11-05T12:12:12Z | |
dc.date.available | 2020-11-05T12:12:12Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/20183 | |
dc.description | Шевчук, Є. В. Управління грошовими потоками підприємств м’ясної галузі : магістерська робота : 072 Фінанси, банківська справа та страхування / Є. В. Шевчук ; керівник роботи Трасенко А. В. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра фінансів, банківської справи та страхування. – Чернігів, 2020. – 99 с. | en_US |
dc.description.abstract | Предметом дослідження є теоретико-методичні засади та практичний інструментарій планування та контролю грошових потоків підприємств м’ясної галузі. Об’єктом дослідження виступає процес управління грошових потоків підприємства ПрАТ «Чернігівський м’ясокомбінат». Мета роботи: дослідити ефективність управління грошовими потоками підприємства мясної промисловості. Для досягнення поставленої мети були визначені наступні завдання: – вивчити економічну сутність та класифікацію грошових потоків підприємств м’ясної промисловості; – визначити мету, задачі та функції управління грошовими потоками підприємств м’ясної промисловості; – з’ясувати методичні засади оцінки ефективності управління грошовими потоками підприємств м’ясної промисловості; – проаналізувати нормативно-правове забезпечення діяльності підприємств м’ясної промисловості; – надати загальну характеристику розвитку м’ясної промисловості України; – проаналізувати фінансовий стан підприємства ПрАТ «Прилуцький м’ясокомбінат»; – проаналізувати динаміку обсягу та структуру грошових потоків ПрАТ «Прилуцький м’ясокомбінат» – надати оцінку ефективності управління грошовими потоками досліджуваного підприємства; – визначити напрямки удосконалення управління грошовими потоками ПрАТ «Прилуцький м’ясокомбінат»– визначити економічну ефективність запропонованих заходів; За результатами дослідження сформульовані пропозиції щодо поліпшення управління потоками грошових коштів підприємства ПрАТ «Прилуцький м’ясокомбінат», які дозволять передбачати дефіцит або надлишок грошових потоків ще до їх виникнення. Контроль за рухом грошових коштів має визначальне значення, бо від цього залежить життєздатність підприємства. Одержані результати можуть бути використані м’ясопереробними підприємствами у процесі формування і управління грошовими потоками. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Чернігів | en_US |
dc.subject | грошові потоки | en_US |
dc.subject | активи підприємства | en_US |
dc.subject | реінвестуванням грошових коштів | en_US |
dc.subject | диверсифікація грошових ресурсів | en_US |
dc.subject | cash flows | en_US |
dc.subject | assets of the enterprise | en_US |
dc.subject | reinvestment of cash | en_US |
dc.subject | diversification of monetary resources | en_US |
dc.title | Управління грошовими потоками підприємств м’ясної галузі | en_US |
dc.title.alternative | Cash flow management of meat industry enterprises | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.description.abstractalt1 | The first section of the study examined the theoretical foundations of cash flow management in the meat industry, namely: economic essence and classification of cash flows of enterprises, tasks and functions of cash flow management of enterprises, methods for evaluating the effectiveness of cash flow management and regulatory support for the activities of the meat industry enterprises are considered. In the second section, the financial condition of the enterprise Prilutsky meat`s combinat CJSC was analyzed, the dynamics and structure of cash flows were studied. The assessment of the effectiveness of cash flow management of the enterprise. In the third section, the directions for improving the cash flow management of the Prilutsky meat`s combinat enterprise and the economic efficiency of the proposed measures were identified. | en_US |