Короткий опис(реферат):
Об’ єкт дослідження - морожена риба та магазин «Академія смаку», м.Чернігів.
Предмет дослідження - ассортимент мороженої риби, її якість, а також організація торгівлі нею в магазині «Академія смаку».
Метою випускної кваліфікаційної роботи є розробка пропозицій щодо поліпшення асортименту, якості мороженої риби, а також удосконалення процесів організації її продажу в магазині «Академія смаку» м. Чернігів.
У першому розділі представлене детальне дослідження ринку риби. Наведена динаміка імпорту та експорту риби в Україні з 2013-2019 роках. Визначені основні країни експортери та імпортери риби в Україні. Проаналізовано класифікацію асортименту мороженої риби та способи її фальсифікації.
У другому розділі подана товарознавча оцінка споживних властивостей та оцінка якості мороженої риби. Досліджено вплив технологічних операцій на формування споживних властивостей мороженої риби. Надана характеристика досліджуваних об’єктів за зразками магазину «Академія смаку», також була проведена оцінка якості за органолептичними та фізико- хімічними показниками. Визначена відповідальність магазину за реалізацію неякісної, небезпечної продукції.
Суть розробки, основні результати:
Кулинич, Д. Ю. Товарознавча оцінка споживних властивостей, якості та ефективності торгівлі мороженою рибою (за матеріалами магазину «Академія смаку», м. Чернігів) : магістерська робота : 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність / Д. Ю. Кулинич ; керівник роботи Денисенко Т. М. ; Національний університет «Чернігівська політехніка», кафедра підприємництва і торгівлі. – Чернігів, 2020. – 54 с.