Короткий опис(реферат):
Кава - дуже поширений напій, має складний хімічний склад. Вона містить приблизно дві тисячі хімічних речовин. Є три основні сорти кави – арабіка, рoбуста та ліберіка. У світовій торгівлі продаж не обсмажених зерен кави займає друге місце після продажу нафти. В Україні в однаковій мірі присутні всі чотири види продукції: кава натуральна в зернах і мелена; кава розчинна 100%; кавові напої що включають натуральну каву; кавові суміші на основі розчинної кави. Кава та кавові напої багаті цукрами ( інулін, фруктоза ), білковими речовинами, в тому числі амінокислотами, а також мінеральними та іншими біологічно-цінними речовинами, вони позитивно впливають на організм людини, сприяють травленню, підвищують апетит та знімають втому. Кава – дуже розповсюджений напій, має складний хімічний склад. Він містить приблизно дві тисячі хімічних речовин. Є три основні сорти кави - арабіка, рoбуста та ліберіка. У світовій торгівлі продаж не обсмажених зерен кави займає друге місце після продажу нафти. В Україні в однаковій мірі присутні всі чотири види продукції: кава натуральна в зернах і мелений; кава розчинна 100%; кавові напої містять натуральну каву; кавові суміші на основі розчинної кави. Кава і кавові напої багаті цукрами (інулін, фруктоза), білковими речовинами, в тому числі амінокислотами, а також мінеральними та іншими біологічно цінними речовинами, вони позитивно впливають на організм людини, сприяють травленню, підвищують апетит і знімають втому.
Суть розробки, основні результати:
Биша, Н. М. Розробка технології полікомпонентної суміші для виробництва продуктів швидкого приготування на основі кави : дипломна робота : 181 – Харчові технології / Н. М. Биша ; керівник роботи Н. М. Денисова ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2020. – 68 с.