Короткий опис(реферат):
У кваліфікаційній роботі проведений літературний огляд щодо перспективності використання плодів журавлини та цедри плодів цитрусових у харчових технологіях, а саме у технології хлібобулочних виробів. Вивчено вплив плодів журавлини та харчових цитрусових волокон Herbacel AQ Plus на реологічні властивості тіста, протікання процесів бродіння, якість випечених виробів та процес черствіння. В представленій роботі наведені розрахунки продуктивності технологічної лінії для виробництва хліба пшеничного вищого сорту з додаванням харчових цитрусових волокон, розраховано виробничу рецептуру, підібрано технологічне обладнання, описано технологічну схему виробництва запропонованого виробу, розроблено план впровадження системи НАССР у виробництво запропонованого асортименту.
Суть розробки, основні результати:
Негай, В. О. Розробка технології хлібобулочних виробів з використанням плодів журавлини та цедри плодів цитрусових : дипломна робота : 181 – Харчові технології / В. О. Негай ; керівник роботи Н. П. Буяльська ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2020. – 114 с.