Короткий опис(реферат):
Об’єктом досліджень є рослинницька галузь ПрАД «Етнопродукт». Предметом дослідження є технологія вирощування жита озимого в господарстві. Методи дослідження – польовий, розрахунково-порівняльний, статистичний. Проведений аналіз технології вирощування жита озимого, а також виробничої діяльності ПрАД «Етнопродукт» показав, що нехтування основними технологічними процесами не сприяє в повній мірі використанню потенційних можливостей даної с./г. культури. Для одержання вищих урожаїв зерна жита озимого доцільно: вдосконалити структуру посівних площ; забезпечити внесення науково обґрунтованих доз мінеральних добрив; висівати наступні сорти жита озимого: середньостиглий Сіріус та середньопізній Юпітер. При комплексному виконанні технологічних операцій буде забезпечено значний приріст врожайності жита озимого та рентабельність виробництва.
Суть розробки, основні результати:
Курзін, П. Г. Агроекономічний аналіз рослинницької галузі ПрАД «Етнопродукт» с. Бутівка та заходи поліпшення технології вирощування жита озимого : випускна кваліфікаційна робота : 201 "Агрономія" / П. Г. Курзін ; керівник роботи О. П. Тимошенко ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра аграрних технологій та лісового господарства. – Чернігів, 2021. – 49 с.