Короткий опис(реферат):
У випускній кваліфікаційній роботі обґрунтована та експериментально досліджена можливість виготовлення йогурту з додаванням порошку насіння льону та чіа. Розроблена відповідна рецептура. Проведено аналітичний огляд інформаційних джерел на основі яких визначено напрям власних досліджень, кінцевим результатом якого є створення нового функціонального харчового продукту. Проведена порівняльна характеристика органолептичних, фізикохімічних показників контрольного виробу та виробів, які були виготовлені за розробленими рецептурами. Вивчена можливість включення порошку льону та чіа до рецептури йогурту з метою підвищення харчової цінності продукту.
Суть розробки, основні результати:
Кравченко, Є. В. Розробка технології біойогурту з додаванням порошку насіння льону та чіа : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології та інженерія" / Є. В. Кравченко ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Ченігівська політехніка, кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2020. – 42 с.