Короткий опис(реферат):
Метою роботи була розробка проекту сирзаводу по виробництву двох видів напівтвердих сирів Буковинського і Естонського, а також морозива з комплексним використанням сировини шляхом згущування підсирної сироватки і використанням її в технології морозива.
Для реалізації даної мети було поставлено наступні завдання: 1. Провести продуктові розрахунки сирів Естонського та Буковинського, а також морозива 2. Розрахувати та підібрати необхідне технологічне обладнання 3. Описати технологічну схему виробництва 4. Розробити схему напрямків переробки сировини 5. Проаналізувати вплив запроектованого підприємства на навколишнє середовище та запропонувати заходи щодо його охорони.
Суть розробки, основні результати:
Вдовін, О. Ю. Проєкт сирзаводу потужністю 60 т переробленого молока за зміну : випускна кваліфікаційна робота : 181 «Харчові технології» / О. Ю. Вдовін ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2021. – 58 с.