dc.contributor.author |
Щерба, Л. В.
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-13T18:03:30Z |
|
dc.date.available |
2021-07-13T18:03:30Z |
|
dc.date.issued |
2021 |
|
dc.identifier.uri |
http://ir.stu.cn.ua/123456789/23244 |
|
dc.description |
Щерба, Л. В. Проєктування цеху з переробки молока у фермерському господарстві на 100 корів : випускна кваліфікаційна робота : 181 «Харчові технології» / Л. В. Щерба ; керівник роботи В. М. Челябієва ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2021. – 94 с. |
en_US |
dc.description.abstract |
Основною метою даної роботи є проектування сучасного виробничого цеху на фермерському господарстві з виготовлення молочної продукції. У роботі висвітлено основні проблеми розвитку молочної промисловості в Україні, наведені статистичні дані, щодо кількості поголів’я великої рогатої худоби та підприємств з переробки молока; наведені основні розрахунки продукції заданого асортименту та технологічна схема напрямків переробки сировини, основні нормативні характеристики, яким має відповідати вхідна сировина та готова продукція, описані загальні технологічних операцій при виготовленні продукції запроектованого асортименту та технологія виробництва, відповідно до апаратурно-технологічної схеми; наведені передумови для впровадження НАССР на виробництві, визначені та обґрунтуванні критично-контрольні точки. Також у роботі висвітлені питання промислової санітарії, заходів щодо охорони навколишнього середовища та організація охорони праці під час виробництва. |
en_US |
dc.language.iso |
uk |
en_US |
dc.publisher |
Чернігів |
en_US |
dc.subject |
сир |
en_US |
dc.subject |
йогурт |
en_US |
dc.subject |
молоко |
en_US |
dc.subject |
сировина |
en_US |
dc.subject |
готовий продукт |
en_US |
dc.subject |
cheese |
en_US |
dc.subject |
yogurt |
en_US |
dc.subject |
milk |
en_US |
dc.subject |
raw materials |
en_US |
dc.subject |
finished product |
en_US |
dc.title |
Проєктування цеху з переробки молока у фермерському господарстві на 100 корів |
en_US |
dc.type |
Thesis |
en_US |
dc.description.abstractalt1 |
The main purpose of this work is to design a modern production plant on a farm for the manufacture of dairy products. The paper highlights the main problems of development of the dairy industry in Ukraine, provides statistics on the number of cattle and milk processing enterprises; the basic calculations of production of the set assortment and the technological scheme of directions of processing of raw materials, the basic normative characteristics to which the input raw materials and finished goods should correspond, the general technological operations at manufacturing of products of the designed assortment and production technology according to the hardwaretechnological scheme are given; the preconditions for the implementation of HACCP in production are given, the critical control points are defined and substantiated. The paper also covers issues of industrial sanitation, environmental protection measures and the organization of labor protection during production. |
en_US |