IRChNUT
Електронний архів Національного університету "Чернігівська політехніка"

Проєктування цеху з переробки молока у фермерському господарстві на 100 корів

ISSN 2415-363X

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Щерба, Л. В.
dc.date.accessioned 2021-07-13T18:03:30Z
dc.date.available 2021-07-13T18:03:30Z
dc.date.issued 2021
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/23244
dc.description Щерба, Л. В. Проєктування цеху з переробки молока у фермерському господарстві на 100 корів : випускна кваліфікаційна робота : 181 «Харчові технології» / Л. В. Щерба ; керівник роботи В. М. Челябієва ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2021. – 94 с. en_US
dc.description.abstract Основною метою даної роботи є проектування сучасного виробничого цеху на фермерському господарстві з виготовлення молочної продукції. У роботі висвітлено основні проблеми розвитку молочної промисловості в Україні, наведені статистичні дані, щодо кількості поголів’я великої рогатої худоби та підприємств з переробки молока; наведені основні розрахунки продукції заданого асортименту та технологічна схема напрямків переробки сировини, основні нормативні характеристики, яким має відповідати вхідна сировина та готова продукція, описані загальні технологічних операцій при виготовленні продукції запроектованого асортименту та технологія виробництва, відповідно до апаратурно-технологічної схеми; наведені передумови для впровадження НАССР на виробництві, визначені та обґрунтуванні критично-контрольні точки. Також у роботі висвітлені питання промислової санітарії, заходів щодо охорони навколишнього середовища та організація охорони праці під час виробництва. en_US
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Чернігів en_US
dc.subject сир en_US
dc.subject йогурт en_US
dc.subject молоко en_US
dc.subject сировина en_US
dc.subject готовий продукт en_US
dc.subject cheese en_US
dc.subject yogurt en_US
dc.subject milk en_US
dc.subject raw materials en_US
dc.subject finished product en_US
dc.title Проєктування цеху з переробки молока у фермерському господарстві на 100 корів en_US
dc.type Thesis en_US
dc.description.abstractalt1 The main purpose of this work is to design a modern production plant on a farm for the manufacture of dairy products. The paper highlights the main problems of development of the dairy industry in Ukraine, provides statistics on the number of cattle and milk processing enterprises; the basic calculations of production of the set assortment and the technological scheme of directions of processing of raw materials, the basic normative characteristics to which the input raw materials and finished goods should correspond, the general technological operations at manufacturing of products of the designed assortment and production technology according to the hardwaretechnological scheme are given; the preconditions for the implementation of HACCP in production are given, the critical control points are defined and substantiated. The paper also covers issues of industrial sanitation, environmental protection measures and the organization of labor protection during production. en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних розділах

Показати скорочений опис матеріалу