dc.contributor.author |
Соседова, К. Ю.
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-14T19:38:49Z |
|
dc.date.available |
2021-07-14T19:38:49Z |
|
dc.date.issued |
2021 |
|
dc.identifier.uri |
http://ir.stu.cn.ua/123456789/23253 |
|
dc.description |
Соседова, К. Ю. Проєкт міні-заводу з виробництва сиру кисломолочного та сухої молочної сироватки потужністю 70 т переробленого молока за зміну : випускна кваліфікаційна робота : 181 «Харчові технології» / К. Ю. Соседова ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2021. – 67 с. |
en_US |
dc.description.abstract |
В дипломному проекті на тему «Проект міні-заводу з виробництва сиру кисломолочного та сухої молочної сироватки потужністю 70 т переробленого молока за зміну» розглянуто і запропоновано технологію приготування сиру кисломолочного, сирків дитячих, сухої молочної сироватки і цукру-сирця. В розділах та підрозділах кваліфікаційної роботи наведено наступне: - у Вступі висвітлено проблеми молочноконсервної галузі, а також користь сиру та сироватки, наведено актуаальність проблеми використання сироватки, як побічної сировини; -у Технологічній частині роботи наведено розрахунок продуктів запроектованого асортименту із зазначенням схеми переробки сировини. Подано опис технологій продуктів, вибір та обґрунтування технологічних режимів виробництва; -у підрозділі Промислова санітарія на підприємстві розглянуто заходи для підтримання чистоти на підприємстві молочного виробництва, проаналізовано принцип HACCP. -у підрозділі Підбір технологічного обладнання було перевірено існуюче та додаткове технологічне обладнання для забезпечення необхідних потужностей та безперервності здійснення технологічних процесів, було оснащенно лінії більш якісним обладнанням; -у розділі Екологічна частина розглянуто причини, пов’язані із використанням безвідходних технологій за рахунок переробки вторинної молочної сировини, охороною природи та її ресурсів, наведено стан екології на підприємстві, вказано шляхи її поліпшення; -у розділі Охорона праці на підприємстві було небезпечних та шкідливих факторів на виробництві, а також шляхи усунення їх впливу на виробничий персонал. Проаналізовано заходи покращення стану охорони праці на підприємстві. |
en_US |
dc.language.iso |
uk |
en_US |
dc.publisher |
Чернігів |
en_US |
dc.subject |
молочна промисловість |
en_US |
dc.subject |
сир кисломолочний |
en_US |
dc.subject |
роздільний спосіб приготування |
en_US |
dc.subject |
сирки дитячі |
en_US |
dc.subject |
сироватка |
en_US |
dc.subject |
ультрафільтрація |
en_US |
dc.subject |
згущення |
en_US |
dc.subject |
випаювання |
en_US |
dc.subject |
вакуум-випарна установка |
en_US |
dc.subject |
dairy industry |
en_US |
dc.subject |
sour milk cheese |
en_US |
dc.subject |
separate method of preparation |
en_US |
dc.subject |
children's curds |
en_US |
dc.subject |
whey |
en_US |
dc.subject |
ultrafiltration |
en_US |
dc.subject |
thickening |
en_US |
dc.subject |
soldering |
en_US |
dc.subject |
vacuum evaporator |
en_US |
dc.title |
Проєкт міні-заводу з виробництва сиру кисломолочного та сухої молочної сироватки потужністю 70 т переробленого молока за зміну |
en_US |
dc.type |
Thesis |
en_US |
dc.description.abstractalt1 |
The diploma project on the topic "Project of a mini-plant for the production of sour milk cheese and whey powder with a capacity of 70 tons of processed milk per shift" considers and proposes the technology of making sour milk cheese, baby cheese, whey powder and raw sugar. The sections and subsections of the qualification work contain the following: - The Introduction highlights the problems of the dairy industry, as well as the benefits of cheese and whey, the relevance of the problem of using whey as a by-product; - in the Technological part of the work the calculation of the products of the designed assortment and serial assortment of serizarinog is given. The description of product technologies, choice and substantiation of technological modes of production is given; - in the subdivision of Industrial sanitation at the enterprise measures for maintenance of cleanliness at the enterprise of dairy production are considered, the principle of HACCP is analyzed. - in the subsection Selection of technological equipment the existing and additional technological equipment was checked to ensure the necessary capacities and continuity of technological processes, the lines were equipped with better equipment; - in the section Ecological part the reasons connected with use of waste-free technologies at the expense of processing of secondary dairy raw materials, protection of the nature and its resources are considered, the state of ecology at the enterprise is resulted, ways of its improvement are specified; -in the section of labor protection at the enterprise there were dangerous and harmful factors on the production of measures to improve the state of labor protection at the enterprise. |
en_US |