Короткий опис(реферат):
У роботі представлена інноваційна розробка – хліб пшеничний, фортифікований сухою овочевою сировиною –
порошком цвітної капусти (8 %), порошком броколі (6 %) та лимонної цедри. Фортифікація хліба інноваційними компонентами рослинного походження є одним зі шляхів підвищення харчової цінності хліба різних сортів. Обґрунтовано
вибір фортифікаційного компонента, досліджено шляхи його додавання, визначені фізико-хімічні показники готової
продукції та напівфабрикатів. Розраховано харчову та енергетичну цінність збагачених продуктів
Суть розробки, основні результати:
Фортифікація пшеничного хліба інноваційними інгредієнтами рослинного походження / Ж. В. Замай, О. Л. Гуменюк, Р. М. Волкова, О. Б. Хребтань, С. Д. Цибуля // Технічні науки та технології. - 2021. - № 1 (23). - С. 135-144.