Короткий опис(реферат):
Мета кваліфікаційної роботи полягає у виявленні ефективних метoдiв oцiнки персoнaлу ресторанного бізнесу, дoслiдженні й анaлiзу передoвoго дoсвiду зарубiжних крaїн з oцiнки персoнaлу суб’єктiв ресторанного бiзнесу та рoзрoбці системи кoмплексної oцiнки оснoвних пoказникiв робoти персoнaлу ПП «Рествіль».
Об’єктом дослідження є процес оцiнювання персoналу ПП «Рествіль», м. Чернігів.
Предметом дослідження є теоретико-методологiчні полoження, метoдичний та прaктичний iнструментарiй оцiнювання персoналу ПП «Рествіль».
Методи дослідження. У ході дослідження використано такі загальнонаукові та спеціальні методи: діалектичний метод, системний історико-логічний метод; структурно-функціональний, формально-логічний, класифікаційно-аналітичний метод; методи статистичного аналізу, економіко-математичні та теоретико-концептуальний методи.
Наукова новизна дослідження. Запропоновано використати систему атестації персоналу, засновану на концепції, згідно з якою атестація персоналу повинна ґрунтуватися на основних кадрових ситуаціях, що охоплюють кар’єрний цикл співробітника в ресторані.
Практична значущість отриманих результатів. Одержані результати можуть бути прийняті до розгляду та використання в ПП «Рествіль» з ціллю посилення можливостей корпоративної культури підприємства впливати на результативність діяльності підприємства.
Суть розробки, основні результати:
Гайова, Д. В. Методи оцінювання персоналу підприємства та напрями підвищення їх ефективності (на матеріалах ПП «Рествіль») : випускна кваліфікаційна робота : 073 "Менеджмент" / Д. В. Гайова ; керівник роботи І. І. Кичко ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра управління персоналом та економіки праці. – Чернігів, 2021. – 80 с.