Короткий опис(реферат):
У кваліфікаційній роботі доведена та експериментально досліджена можливість виготовлення йогурту на рослинному молоці. Розроблені відповідні рецепти.
Проведено аналітичний огляд джерел інформації, на основі яких визначено напрямок самого дослідження. Його кінцевим результатом є створення нового функціонального харчового продукту.
Проведено порівняльну характеристику органолептичних показників, фізико-хімічних показників контрольного продукту та виробів, виготовлених за розробленою рецептурою. Досліджено можливість заміни коров’ячого молока рослинним.
Суть розробки, основні результати:
Картак, О. В. Розроблення рецептурного складу йогуртів на основі рослинного молока : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / О. В. Картак ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2021. – 49 с.