Короткий опис(реферат):
У кваліфікаційній роботі представлено проєкт цеху з виробництва кисломолочних напоїв потужністю 35 тон готової продукції за зміну.
Асортиментом даного виробництва є йогурт плодово-ягідний, стаканчик пластиковий, ДСТУ 4343:2004 (400 г); кефір 3,2%, поліетиленова плівка, ДСТУ 4417:2005 (900 г) та сметана 15%, стаканчик пластиковий, ДСТУ 4418:2005 (350 г).
У кваліфікаційній роботі наведено розрахунки з технології виробництва кисломолочних напоїв запропонованого асортименту. Обґрунтовано вибір процесів і режимів їхнього виробництва. Описано організацію технохімічного та мікробіологічного контролю. При підборі технологічного обладнання запропоновано високопродуктивні машини та апарати, що забезпечують модернізацію трудових процесів і безперервну роботу цеху, максимальне використання сировини та максимальне завантаження обладнання. Запропоноване для використання технологічне обладнання, розміщено за встановленими нормами та забезпечує поточність технологічного процесу.
Кваліфікаційна робота складається зі вступу, шести розділів, висновків, списку використаних джерел і додатків. У розділах описано: характеристику підприємства та техніко-економічне обґрунтування технологічних рішень; вибір та обґрунтування апаратурно-технологічної схеми виробництва; технологічні розрахунки виробництва йогурту, кефіру та сметани; розрахунок і вибір технологічного обладнання; технологічний контроль виробництва (технохімічний та мікробіологічний); охорону праці на виробництві.
У процесі роботи виконано відповідні креслення апаратурно-технологічних схем виробництва кисломолочних напоїв (йогурту, кефіру та сметани), а також виконано креслення для зображення плану цеху з виробництва заданого асортименту.
Суть розробки, основні результати:
Стеченко, О. Л. Проєкт цеху з виробництва кисломолочних напоїв : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / О. Л. Стеченко ; керівник роботи О. Л. Гуменюк ; НУ "Чернігівська політехніка", кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2022. – 36 с.