Короткий опис(реферат):
Відповідно до вимог часу змінюється освітньо-технічне спрямування
підготовки випускників вищої школи. Її теоретична складова на рівні бакалавра
набуває більшої самостійності, а виробничо-практична - здійснюється
безперервно згідно з навчальним планом, кваліфікаційною характеристикою і
класифікатором посад шляхом інтегрування теоретичного й практичного
навчання.
Зростання кількості закладів ресторанного господарства невеликої
потужності та різних форм власності потребує від здобувача вищої освіти
поєднання функцій керівника виробництва і виконавця. Це зобов’язує
випускників оволодівати як глибокими теоретичними знаннями з технології
продукції ресторанного господарства, так і професійними вміннями щодо її
виробництва.
Методичні вказівки підготовлені відповідно до робочої програми
дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» спеціальності 181
«Харчові технології», освітньо-професійної програми «Харчові технології та
інженерія» для здобувачів першого рівня вищої освіти.
Кожна лабораторна робота містить завдання, в яких наводиться перелік
страв, питання для проведення дослідження, рецептури та технологія
приготування страв (виробів), вимоги до якості; питання для самоконтроля, а
також алгоритм виконання роботи.
Перед виконанням лабораторних робіт, здобувачам вищої освіти необхідно
вивчити відповідний матеріал за конспектами лекцій та рекомендованою
літературою, ознайомитись зі змістом і порядком виконання завдань, підготувати
відповіді на контрольні питання. Особливу увагу слід приділити правилам
експлуатації лабораторного технологічного устаткування та техніки безпеки.
Лабораторні заняття оформлюються у вигляді звіту з протоколом дегустації
і в кінці заняття перевіряються викладачем.
Методичні вказівки містять порядок визначення: норм використання
сировини стандартних і нестандартних виробів; маси нетто; кількості порцій
напівфабрикатів та страв; творчі завдання з імітації виробничих ситуацій.
Суть розробки, основні результати:
Технологія продукції ресторанного господарства : методичні вказівки до виконання лабораторних робіт для здобувачів спеціальності 181 «Харчові технології» першого рівня вищої освіти ОПП «Харчові технології та інженерія» / Укл. Р. М. Волкова - Чернігів : НУ «Чернігівська політехніка», 2022. – 64 с.