IRCPNU
Institutional Repository of Chernihiv Polytechnic National University

Розробка технології пшеничного хліба з додаванням пшеничних висівок

ISSN 2415-363X

Show simple item record

dc.contributor.author Білоусова, М. В.
dc.date.accessioned 2023-01-20T08:49:28Z
dc.date.available 2023-01-20T08:49:28Z
dc.date.issued 2022
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/26590
dc.description Білоусова, М. В. Розробка технології пшеничного хліба з додаванням пшеничних висівок : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / М. В. Білоусова ; керівник роботи О. Б. Хребтань ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2022. – 78 с. uk_UA
dc.description.abstract Мета кваліфікаційної роботи – дослідити можливість використання пшеничних висівок в якості складового компонента для рецептурного збагачення хлібобулочних виробів функціонального призначення. Об’єкт дослідження - технологія виробництва пшеничного хліба з додаванням пшеничних висівок. Предмет дослідження – напівфабрикат та готові хлібобулочні вироби із застосуванням в рецептурі заміни борошна на пшеничні висівки обсягом: 5%, 10% і 15%. Завдання дослідження: 1. Провести аналіз сучасних наукових досліджень щодо збагачення пшеничних хлібобулочних виробів харчовими волокнами. 2. Охарактеризувати властивості сировини і напівфабрикатів та методи дослідження цих властивостей. 3. Розробити технологію виробництва пшеничного хліба з частковою заміною борошна пшеничними висівками. 4. Дослідити органолептичні та фізико-хімічні показники якості напівфабрикату та готових виробів пшеничного хлібу з додаванням 5%, 10% і 15% пшеничних висівок. 5. Розробити порядок впровадження міжнародної системи НАССР у хлібопекарному підприємстві. 6. Проаналізувати умови праці в хлібопекарному виробництві. Визначити вимоги безпеки на виробництві та у надзвичайних ситуаціях. Наукова та практична цінність. В роботі розроблена рецептура пшеничного хліба, збагаченого пшеничними висівками та досліджено органолептичні, фізико-хімічні показники. Методи досліджень – стандартні (органолептичні, фізико-хімічні), виконані з застосуванням сучасних приладів. Обґрунтованість та достовірність наукових результатів, висновків та рекомендацій обумовлена використанням стандартних методів оцінки якості сировини, напівфабрикатів та готових виробів та врахуванням специфіки умов виробництва. Технологія виробництва пшеничного хліба з додаванням пшеничних висівок може бути використана на хлібопекарських підприємствах. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" uk_UA
dc.subject пшеничні висівки uk_UA
dc.subject хлібобулочні вироби uk_UA
dc.title Розробка технології пшеничного хліба з додаванням пшеничних висівок uk_UA
dc.type Thesis uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record