Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Гринюк, О. М. | |
dc.date.accessioned | 2023-01-20T09:07:05Z | |
dc.date.available | 2023-01-20T09:07:05Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/26593 | |
dc.description | Гринюк, О. М. Розробка технології питної каші на основі ряжанки : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / О. М. Гринюк ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2022. – 45 с. | uk_UA |
dc.description.abstract | Мета кваліфікаційної роботи – наукове обґрунтування способу одержання питної каші на основі ряжанки з додаванням насіння чіа, та розроблення технології її приготування. Об’єктом дослідження є виробництво нових видів кисломолочних продуктів. Предметом дослідження є вплив насіння чіа на фізико-хімічні показники нового кисломолочного продукту на основі ряжанки. У роботі здійснено огляд літературних джерел вітчизняних та зарубіжних авторів, на основі якого визначено напрям власних досліджень, кінцевим результатом якого є створення нового харчового продукту. Виконано продуктовий розрахунок сировини; сформульовано технологічні аспекти діяльності інноваційного харчового підприємства з виробництва нового продукту | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" | uk_UA |
dc.subject | інновації | uk_UA |
dc.subject | чіа | uk_UA |
dc.subject | біологічно активні речовини | uk_UA |
dc.subject | ряжанка | uk_UA |
dc.subject | сквашування | uk_UA |
dc.subject | питна каша | uk_UA |
dc.subject | innovations | uk_UA |
dc.subject | chia | uk_UA |
dc.subject | biologically active substances | uk_UA |
dc.subject | ryazhanka | uk_UA |
dc.subject | fermentation | uk_UA |
dc.subject | drinking porridge | uk_UA |
dc.title | Розробка технології питної каші на основі ряженки | uk_UA |
dc.type | Thesis | uk_UA |
dc.description.abstractalt1 | The purpose of the qualification thesis is the scientific substantiation of the method of obtaining drinking porridge based on ryazhanka with the addition of chia seeds, and the development of its production technology. The object of research is the production of new types of fermented milk products. The subject of research is the effect of chia seeds on the physicochemical parameters of a new fermented milk product based on ryazhanka. In the thesis, a review of literary sources of domestic and foreign authors was carried out, on the basis of which the direction of own research was determined, the final result of which is the creation of a new food product. Product calculation of raw materials has been performed; the technological aspects of the activity of an innovative food enterprise for the production of a new product are formulated. | uk_UA |