Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Казанцев, М. В. | |
dc.date.accessioned | 2023-01-23T09:13:31Z | |
dc.date.available | 2023-01-23T09:13:31Z | |
dc.date.issued | 2022 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/26626 | |
dc.description | Казанцев, М. В. Агроекономічний аналіз галузі рослинництва та поліпшення технології вирощування картоплі : випускна кваліфікаційна робота : 201 "Агрономія" / М. В. Казанцев ; керівник роботи М. М. Селінний ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра аграрних технологій та лісового господарства. – Чернігів, 2022. – 62 с. | uk_UA |
dc.description.abstract | Картоплю в більшості країн світу вважають четвертою культурою після пшениці, рису і кукурудзи. В Україні картоплю називають другим хлібом, а слов'яни без перебільшення відносять її до культури "номер два". В Україні картоплярство має яскраво виражений екстенсивний характер, при обсяги виробництва досягаються в основному за рахунок розширення площ, а не завдяки підвищенню врожайності. Найпоширеніші попередники картоплі - зернові. Істотної різниці в цінності різних видів зернових в якості попередників не відзначено. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" | uk_UA |
dc.subject | Полісся | uk_UA |
dc.subject | картоплярство | uk_UA |
dc.subject | попередники | uk_UA |
dc.subject | сорти | uk_UA |
dc.subject | Polissia, potato growing, predecessors, varieties | uk_UA |
dc.title | Особливості формування продуктивності картоплі на дерново-підзолистому ґрунті залежно від агрохімічних заходів вирощування | uk_UA |
dc.title.alternative | Agroeconomic analysis of the field of crop production and improvement of potato cultivation technology | uk_UA |
dc.type | Thesis | uk_UA |
dc.description.abstractalt1 | In most countries of the world, potatoes are considered the fourth crop after wheat, rice and corn. In Ukraine, potatoes are called the second bread, and the Slavs, without exaggeration, attribute it to the "number two" culture. In Ukraine, potato growing has a pronounced extensive character, with production volumes achieved mainly due to the expansion of areas, and not due to increased yields. The most common predecessors of potatoes are cereals. There was no significant difference in the value of different types of cereals as precursors. | uk_UA |