Короткий опис(реферат):
У кваліфікаційній роботі Петрика Максима Івановича на тему : «Проєкт хлібозаводу з установкою 2-х печей А2-ХПК-25 для виробництва пшенично-житніх подових сортів хліба та батонних виробів». Створено проект побудови нового заводу , в асортименті представлені два хлібобулочні вироби : хліб «Дарницький» масою 0,9 кг (су-міш житньо-пшеничного борошна) ; батон «Печерський» масою 0,5 кг (борошно пшенич-не першого сорту). Кваліфікаційна робота містить технологічні розрахунки та підбір об-ладнання.
Для випікання хліба «Дарницького» та батону «Печерського» використовуються дві незалежні поточно механізовані лінії у яких установлено печі А2-ХПК-25. Способи приготування які використовуються для двох хлібобулочних виробів : хліб «Дарницький» - приготування на рідкій житній заквасці; батон «Печерський» - безопарним способом з використанням (КМКЗ) і пресованих дріжджів. Для приготування та замішування тіста на хліб та батон використовується безперервний спосіб приготування. Дозування компонентів здійснюється за допомогою дозаторів рідких та твердих компонентів.
Суть розробки, основні результати:
Петрик, М. І. Проєкт хлібозаводу з установкою 2-х печей А2-ХПК-25 для виробництва пшенично-житніх подових сортів хліба та батонних виробів : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / М. І. Петрик ; керівник роботи Р. М. Волкова ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій. – Чернігів, 2023. – 66 с.