Короткий опис(реферат):
Об’єктом досліджень розроблення нової рецептури і технології виробництва кисломолочного напою, збагаченого яблучним порошком.
Предмет показники якості кисломолочного напою з додаванням яблучного порошку.
Мета кваліфікаційної роботи - вдосконалення способу виробництва кисломолочного напою оздоровчого призначення, збагаченого яблучним порошком. У даній роботі теоретично визначено та експериментально підтверджено доцільність виробництва кисломолочного напою з додаванням яблучного порошку. Досліджено біохімічний склад джерел функціональних інгредієнтів, порівняно звичайний йогурт (контроль) та кисломолочний напій, збагачений порошком яблука. Встановлено, що за своїми властивостями, розроблений кисломолочний напій може бути віднесений до категорії оздоровчих харчових продуктів.
Суть розробки, основні результати:
Завгородній, Є. В. Розроблення технології виробництва кисломолочних напоїв з додаванням яблучного порошку : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / Є. В. Завгородній ; керівник роботи О. Б. Завгородній ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій та екології. – Чернігів, 2023. – 50 с.