Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Свириденко, В. І. | |
dc.date.accessioned | 2024-01-19T12:15:18Z | |
dc.date.available | 2024-01-19T12:15:18Z | |
dc.date.issued | 2023 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/29305 | |
dc.description | Свириденко, В. І. Розробка шляхів застосування насіння олійних культур в технології житньо- пшеничного хліба : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / В. І. Свириденко ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій та екології. – Чернігів, 2023. – 91 с. | uk_UA |
dc.description.abstract | Мета кваліфікаційної роботи– створення на основі насіннєвої олійних культур сировини новий оздоровчий харчовий продукт підвищеної функціональної цінності. Предметом розробки є насіння льону, кунжуту та маку, призначені для збагачення хліба комплексом біологічно активних речовин. Об’єктом розробки є виробництво нового хлібобулочного продукта, збагаченого біологічно активними речовинами і збалансованого за технологічними та фізіологічними показниками. У роботі поставлені цілі і сформульовані завдання для досліджень, здійснено огляд літературних джерел вітчизняних та зарубіжних авторів, на основі яких визначено напрям власного дослідження, кінцевим результатом якого є створення нового функціонального харчового продукту. В ході дослідження був виконаний фізико-хімічний та органолептичний аналіз зразків з різною концентрацією інноваційної сировини, розрахована енергетична та харчова цінність обтимального зразка збагаченого харчового продукту, розрахована виробнича рецептура функціонального продукту та складена апаратурна схема виробництва. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" | uk_UA |
dc.subject | інновації | uk_UA |
dc.subject | функціональні інгредієнти | uk_UA |
dc.subject | біологічно активні речовини | uk_UA |
dc.subject | харчова цінність | uk_UA |
dc.subject | льон | uk_UA |
dc.subject | кунжуте борошно | uk_UA |
dc.subject | мак | uk_UA |
dc.subject | innovations | uk_UA |
dc.subject | functional ingredients | uk_UA |
dc.subject | biologically active substances | uk_UA |
dc.subject | nutritional value | uk_UA |
dc.subject | flax | uk_UA |
dc.subject | sesame flour | uk_UA |
dc.subject | poppy | uk_UA |
dc.title | Розробка шляхів застосування насіння олійних культур в технології житньо-пшеничного хліба | uk_UA |
dc.type | Thesis | uk_UA |
dc.description.abstractalt1 | The purpose of the qualification work is to create a new healthy food product of increased functional value on the basis of seed oil crops raw materials. The subject of development is flax, sesame and poppy seeds, intended for enriching bread with a complex of biologically active substances. The object of development is the production of a new bakery product enriched with biologically active substances and balanced according to technological and physiological indicators. In the work, goals and tasks for research are formulated, a review of literary sources of domestic and foreign authors is carried out, on the basis of which the direction of own research is determined, the final result of which is the creation of a new functional food product. In the course of the study, physico-chemical and organoleptic analysis of samples with different concentrations of innovative raw materials was performed, the energy and nutritional value of the optimal sample of the enriched food product was calculated, the production recipe of the functional product was calculated, and the production equipment scheme was drawn up. | uk_UA |