Короткий опис(реферат):
Мета кваліфікаційної роботи: вивчити вплив структуроутворювачів на показники якості йогуртів на рослинному молоці із зазначенням їхніх переваг та недоліків. Предмет дослідження: йогурт на рослинному молоці, його органолептичні та фізико-хімічні показники.
Об’єкт дослідження: розробка нової рецептури виготовлення йогурту на рослинному молоці із її відповідністю вимогам ДСТУ 4343:2004. На виконання мети у кваліфікаційній роботі було проаналізовано:
- асортимент продуктів на основі рослинного молока, що випускається в Україні;
- переваги та недоліки обраних видів рослинного молока;
- органолептичні та фізико-хімічні показників якості ряду ферментованих напоїв на основі рослинного молока.
Як наслідок, у процесі аналізу в кваліфікаційній роботі розроблено та досліджено рецептуру йогурту на рослинному молоці. Досліджені органолептичні та фізико-хімічні показники готового продукту. В якості базового продукту обрано Йогурт (ДСТУ 4343:2004).
Суть розробки, основні результати:
Стеченко, О. Л. Дослідження впливу структуроутворювачів на показники якості йогуртів на рослинному молоці : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / О. Л. Стеченко ; керівник роботи Ж. В. Замай ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій та екології. – Чернігів, 2023. – 47 с.