IRCPNU
Institutional Repository of Chernihiv Polytechnic National University

Використання продуктів переробки Viburnum opulus та Cucurbita pepo у виробництві борошняних кондитерських виробів

ISSN 2415-363X

Show simple item record

dc.contributor.author Ющенко, Н. Ф.
dc.date.accessioned 2024-01-19T12:31:27Z
dc.date.available 2024-01-19T12:31:27Z
dc.date.issued 2023
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/29308
dc.description Ющенко, Н. Ф. Використання продуктів переробки Viburnum opulus та Cucurbita pepo у виробництві борошняних кондитерських виробів : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / Н. Ф. Ющенко ; керівник роботи Н. П. Буяльська ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій та екології. – Чернігів, 2023. – 95 с. uk_UA
dc.description.abstract Розроблено технологію приготування кексів з додаванням подрібненого насіння гарбуза та пюре калини. Визначено фізико-хімічні та органолептичні показники якості розроблених виробів. Встановлено, що найкращі показники мають кекси в рецептурну суміш яких додано пюре калини звичайної та насіння гарбуза звичайного у кількості 10 %. Виявлено, що використання цієї нетрадиційної рослинної сировини покращує мінеральний та вітамінний склад кексів. Запропоновано апаратурно-технологічну схему виробництва збагачених кексів. В рамках впровадження системи НАССР проведено аналіз потенційно небезпечних чинників на всіх стадіях технологічного процесу виробництва кексів. Визначено потенційні критичні контрольні точки та запропоновані коригувальні дії. uk_UA
dc.language.iso uk uk_UA
dc.publisher Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" uk_UA
dc.subject борошняні кондитерські вироби uk_UA
dc.subject збагачені кекси uk_UA
dc.subject рослинні добавки uk_UA
dc.subject органолептичні показники якості uk_UA
dc.subject HACCP uk_UA
dc.subject flour confectionery products uk_UA
dc.subject enriched cupcakes uk_UA
dc.subject plant supplements uk_UA
dc.subject organoleptic quality indicators uk_UA
dc.subject HACCP uk_UA
dc.title Використання продуктів переробки Viburnum opulus та Cucurbita pepo у виробництві борошняних кондитерських виробів uk_UA
dc.type Thesis uk_UA
dc.description.abstractalt1 The technology of preparing cupcakes with the addition of crushed pumpkin seeds and viburnum puree has been developed. Physico-chemical and organoleptic quality indicators of the developed products have been determined. It has been established that the best indicators are characteristic for cupcakes whose recipe mixture contains 10 % of viburnum puree and crushed pumpkin seeds. It has been established that the use of this non-traditional plant raw material improves the mineral and vitamin composition of cupcakes. A hardware-technological scheme for the production of enriched cupcakes is proposed. As a part of the implementation of the HACCP system, an analysis of potentially hazardous factors was carried out at all stages of the technological production of cupcakes. Potential critical control points and proposed corrective actions are identified. uk_UA


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record