Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Мартиненко, О. С.![]() |
|
dc.date.accessioned | 2024-07-12T07:56:38Z | |
dc.date.available | 2024-07-12T07:56:38Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/30458 | |
dc.description | Мартиненко, О. С. Проєкт хлібозаводу з установкою 2-х печей А2-ХПК-25 для виробництва подових сортів хліба та батонних виробів : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / О. С. Мартиненко ; керівник роботи Р. М. Волкова ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій та екології. – Чернігів, 2024. – 68 с. | uk_UA |
dc.description.abstract | Хлібобулочні вироби відіграють ключову роль у харчуванні більшості населення України та Європи. На сучасному етапі українська хлібна галузь переживає одну з найважчих криз у своїй історії незалежності. Багато хлібопекарських підприємств припинили свою діяльність, змінили місце розташування або внесли зміни в методи управління та виробництва, враховуючи економічні, практичні та якісні аспекти хлібобулочних виробів. Актуальність теми полягає в критичному стані хлібопекарської галузі, що вимагає швидких та ефективних заходів для стабілізації виробництва і забезпечення населення якісними хлібобулочними виробами. Криза в галузі викликана економічними труднощами, змінами в попиті та логістичними проблемами. Вирішення цих проблем потребує нових підходів та впровадження сучасних технологій. Мета дослідження полягає у створенні нового хлібопекарського підприємства, яке забезпечить стабільне виробництво популярних видів хлібобулочних виробів, задовольнить потреби населення та сприятиме розвитку хлібопекарської галузі. Основними завданнями даної роботи є: - Провести аналіз потреб населення та визначити необхідну кількість виробничих потужностей для забезпечення таких потреб; - Здійснити розрахунки: необхідної кількості потужності хлібозаводу, продуктивності основного технологічного обладнання, провести розрахунки по-фазних та виробничих рецептур, кількості запасів сировини , обрати та розрахувати технологічні параметри та здійснити підбір технологічного обладнання; - Описати технологічні лінії та їх систему роботи зважаючи на кількість робочих змін; - Скомпонувати проєкт хлібозаводу відповідно до вимог; - Провести економічні розрахунки; - Надати висновки до проведеної роботи. Об’єктом дослідження є хлібопекарська галузь України, а предметом дослідження - технологічні та економічні аспекти створення нового хлібопекарського підприємства. Практична значущість роботи полягає в розробці ефективної моделі хлібозаводу, яка може бути використана підприємствами для покращення їх виробничих процесів та задоволення потреб ринку в хлібобулочних виробах. Ця модель враховує сучасні технологічні та економічні вимоги, що сприятиме розвитку галузі та забезпеченню населення якісною продукцією. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" | uk_UA |
dc.title | Проєкт хлібозаводу з установкою 2-х печей А2-ХПК-25 для виробництва подових сортів хліба та батонних виробів | uk_UA |
dc.type | Thesis | uk_UA |