Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Момот, М. В. | |
dc.date.accessioned | 2024-07-12T08:02:14Z | |
dc.date.available | 2024-07-12T08:02:14Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/30459 | |
dc.description | Момот, М. В. Розробка проєкту молокозаводу з виробництва молока і кисломолочних напоїв, потужністю 45 т переробленого молока за зміну : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / М. В. Момот ; керівник роботи О. Б. Хребтань ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій та екології. – Чернігів, 2024. – 52 с. | uk_UA |
dc.description.abstract | В розділі «Характеристика підприємства та обґрунтування заходів з будівництва підприємства» описано характеристики та заходи щодо будівництва молокопереробного підприємства. В розділі «Вибір, обґрунтування і опис технологічної схеми» наведено характеристики сировини і готової продукції у відповідності до чинних нормативних стандартів. Здійснено опис технології виробництва продукції згідно з апаратурно-виробничою схемою. В розділі «Технологічні розрахунки» наведено вихідні дані до розрахунків, виконано розрахунки сировини. Крім того, визначено необхідне для виробництва устаткування та розраховано необхідні площі для виробничого цеху. В розділі «Технохімічний контроль виробництва, управління якістю продукції» складено схеми технохімічного, мікробіологічного контролю. Описано порядок санітарної обробки технологічного устаткування. В розділі "Екологічна частина" описано негативні фактори, що впливають на стан навколишнього середовища, та рішень, що застосовуються для усунення цих факторів | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" | uk_UA |
dc.subject | молокопереробна промисловість | uk_UA |
dc.subject | технологія | uk_UA |
dc.subject | суперпастеризоване молоко | uk_UA |
dc.subject | ряжанка | uk_UA |
dc.subject | кефір | uk_UA |
dc.subject | dairy processing industry | uk_UA |
dc.subject | technology | uk_UA |
dc.subject | superpasteurized milk | uk_UA |
dc.subject | ryazhanka | uk_UA |
dc.subject | kefir | uk_UA |
dc.title | Розробка проєкту молокозаводу з виробництва молока і кисломолочних напоїв, потужністю 45 т переробленого молока за зміну | uk_UA |
dc.type | Thesis | uk_UA |
dc.description.abstractalt1 | The section “Characteristics of the enterprise and justification of measures for the construction of the enterprise” describes the characteristics and measures for the construction of a milk processing plant. The section “Selection, justification and description of the technological scheme” describes the characteristics of raw materials and finished products in accordance with applicable regulatory standards. The technology of production is described in accordance with the equipment and production scheme. In the section “Technological Calculations”, the initial data for the calculations are presented, and the raw materials are calculated. In addition, the equipment required for production is identified and the required area for the production shop is calculated. In the section “Technological and chemical control of production, product quality management”, schemes of technological and microbiological control are drawn up. The procedure for sanitizing technological equipment is described. The section “Environmental part” describes the negative factors affecting the environment and the solutions used to eliminate these factors | uk_UA |