dc.contributor.author |
Немченко, А. Ю.
|
|
dc.date.accessioned |
2024-07-12T08:15:14Z |
|
dc.date.available |
2024-07-12T08:15:14Z |
|
dc.date.issued |
2024 |
|
dc.identifier.uri |
http://ir.stu.cn.ua/123456789/30460 |
|
dc.description |
Немченко, А. Ю. Проєкт молокозаводу потужністю 35 т переробленого молока за зміну : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / А. Ю. Немченко ; керівник роботи К. М. Іваненко ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій та екології. – Чернігів, 2024. – 46 с. |
uk_UA |
dc.description.abstract |
Робота присвячена темі «Проєкт молокозаводу потужністю 35 т переробленого молока за зміну». Матеріалом дослідження є незбиране молоко з масовою часткою жиру 3,5%.
Робота містить 7 розділів:
В першому розділі надається загальна характеристика проектованого молокопереробного підприємства. Описується його спеціалізація, асортимент продукції та потужність - 35 тонн переробленого молока за зміну.
В другому розділі обґрунтовується вибір технологічних схем виробництва різних видів продукції на проектованому молокозаводі.
У третьому розділі наводяться детальні розрахунки для виробництва трьох видів продукції: кефіру, йогурту та ультрапастеризованих вершків.
У четвертому виконується розрахунок необхідного технологічного обладнання для реалізації спроектованих виробничих ліній та здійснюється підбір конкретних одиниць обладнання.
П'ятий розділ відповідає за розрахунки площ для різних виробничих та допоміжних приміщень.
В шостому описуються основні принципи контролю сировини, напівфабрикатів та готової продукції на підприємстві.
В сьомому розділі характеризують відходи, стічні води та викиди підприємства. Описуються заходи з очищення стічних вод, обладнання для їх реалізації. |
uk_UA |
dc.language.iso |
uk |
uk_UA |
dc.publisher |
Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" |
uk_UA |
dc.subject |
молокозавод |
uk_UA |
dc.subject |
ультрапастеризовані вершки |
uk_UA |
dc.subject |
кефір |
uk_UA |
dc.subject |
йогурт |
uk_UA |
dc.subject |
технологічна схема |
uk_UA |
dc.subject |
нормалізація молока |
uk_UA |
dc.subject |
виробництво |
uk_UA |
dc.subject |
технологія |
uk_UA |
dc.subject |
milk factory |
uk_UA |
dc.subject |
ultra-pasteurized cream |
uk_UA |
dc.subject |
kefir |
uk_UA |
dc.subject |
yogurt |
uk_UA |
dc.subject |
technological scheme |
uk_UA |
dc.subject |
normalization of milk |
uk_UA |
dc.subject |
production |
uk_UA |
dc.subject |
technology |
uk_UA |
dc.title |
Проєкт молокозаводу потужністю 35 т переробленого молока за зміну |
uk_UA |
dc.title.alternative |
"Dairy plant project with a capacity of 35 tons of processed milk per shift |
uk_UA |
dc.type |
Thesis |
uk_UA |
dc.description.abstractalt1 |
The work is devoted to the topic "Dairy plant project with a capacity of 35 tons of processed milk per shift." The research material is whole milk with a mass fraction of fat of 3.5%.
The work contains 7 sections:
The first section provides a general description of the projected milk processing enterprise. It describes its specialization, product range and capacity - 35 tons of processed milk per shift.
The second section substantiates the choice of technological schemes for the production of various types of products at the designed dairy plant.
The third chapter provides detailed calculations for the production of three types of products: kefir, yogurt and ultra-pasteurized cream.
In the fourth, the calculation of the necessary technological equipment for the implementation of the designed production lines is carried out and the selection of specific equipment units is carried out.
The fifth section is responsible for area calculations for various production and auxiliary premises.
The sixth describes the main principles of control of raw materials, semi-finished products and finished products at the enterprise.
The seventh chapter describes the waste, wastewater and emissions of the enterprise. Measures for wastewater treatment, equipment for their implementation are described. |
uk_UA |