Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Щербак, М. В. | |
dc.date.accessioned | 2024-07-12T09:47:55Z | |
dc.date.available | 2024-07-12T09:47:55Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/30470 | |
dc.description | Щербак, М. В. Проєктування молокозаводу потужністю 50 т переробленого молока за зміну : випускна кваліфікаційна робота : 181 "Харчові технології" / М. В. Щербак ; керівник роботи О. Б. Хребтань ; НУ "Чернігівська політехніка", Кафедра харчових технологій та екології. – Чернігів, 2024. – 55 с. | uk_UA |
dc.description.abstract | У кваліфікаційній роботі представлено проект молокозаводу з потужністю 50 т переробленого молока за зміну. В ході виконання цієї роботи наведено технологічні розрахунки запропонованого асортименту продукції, такої як масло солодковершкове, масло з какао, маслянка пастеризована. Наведено характеристику спроектованого підприємства. Обґрунтовано та описано процеси та режими виробництва. Наведено характеристику сировини та готової продукції. Складено схему напрямків переробки сировини. Підготовлено опис технохімічного та мікробіологічного контролю. Підібрано та розміщено обладнання, яке забезпечує безперервну роботу цеху. Наведено характеристику викидів підприємства, та методи зі зменшення їх впливу на навколишнє середовище. У процесі виконання кваліфікаційної роботи було виконано креслення апаратурно-технологічної схеми виробництва запропонованого асортименту продукції, та креслення із планом головного виробничого примішення молокозаводу в масштабі 1:100. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | Чернігів : НУ "Чернігівська політехніка" | uk_UA |
dc.subject | молокопереробна промисловість | uk_UA |
dc.subject | технологія | uk_UA |
dc.subject | масло вершкове | uk_UA |
dc.subject | масло солодковершкове селянське | uk_UA |
dc.subject | масло з какао | uk_UA |
dc.subject | пастеризована маслянка | uk_UA |
dc.subject | dairy processing industry | uk_UA |
dc.subject | technology | uk_UA |
dc.subject | butter | uk_UA |
dc.subject | sweet creamy peasant butter | uk_UA |
dc.subject | butter with cocoa | uk_UA |
dc.subject | pasteurized buttermilk | uk_UA |
dc.title | Проєктування молокозаводу потужністю 50 т переробленого молока за зміну | uk_UA |
dc.type | Thesis | uk_UA |
dc.description.abstractalt1 | The qualification work presents a project of a dairy plant with a capacity of 50 tons of processed milk per shift. In the course of this work, the technological calculations of the proposed range of products, such as sweet cream butter, butter with cocoa, pasteurized buttermilk, are presented. The characteristics of the designed enterprise are given. The processes and modes of production are substantiated and described. The characteristics of raw materials and finished products are given. A scheme of raw material processing directions is drawn up. A description of technochemical and microbiological control is prepared. The equipment that ensures the continuous operation of the shop is selected and placed. The company's emissions and methods to reduce their impact on the environment are described. In the process of performing the qualification work, a drawing of the hardware and technological scheme for the production of the proposed range of products and a drawing with a plan of the main production room of the dairy plant at a scale of 1:100 were made. | uk_UA |