Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Купчик, О.Ю. | |
dc.contributor.author | Буяльська, Н.П. | |
dc.date.accessioned | 2015-09-22T12:38:53Z | |
dc.date.accessioned | 2015-10-26T23:08:39Z | |
dc.date.available | 2015-09-22T12:38:53Z | |
dc.date.available | 2015-10-26T23:08:39Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.uri | ||
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/7510 | |
dc.description | Купчик О.Ю. Визначення важких металів у чаї методом інверсійної вольтамперометрії / О.Ю. Купчик, Н.П. Буяльська // Вісник Чернігівського державного технологічного університету: Серія: Технічні науки - Чернігів: ЧНТУ, 2015. – №1 (77). – C. 190-195. | en_US |
dc.description.abstract | Досліджено потенційні забруднювачі, які можуть потрапляти до організму людини під час чаювання. Вміст таких важких металів, як цинк, кадмій, свинець та мідь визначено в чаї методом інверсійної вольтамперометрії. Проаналізовано вміст цих елементів у зеленому, чорному чаї, а також у чаї каркаде, які можна купити в будь-якому супермаркеті міста. Пробопідготовка зразків була виконана окислювальною мінералізацією зразків чаю в нітратній кислоті. Для об’єктивного оцінювання якості чаю використовували окреме визначення за кожним важким металом. Встановлено, що у всіх зразках чаю містяться всі вищевказані важкі метали. На основі аналізу експериментальних даних виявлено, що всі досліджувані зразки чаю є безпечними для споживача. | en_US |
dc.language.iso | ru | en_US |
dc.publisher | Чернігів: ЧНТУ | en_US |
dc.relation.ispartofseries | Технічні науки; №1 (77) | |
dc.title | Визначення важких металів у чаї методом інверсійної вольтамперометрії | en_US |
dc.type | Article | en_US |