IRChNUT
Електронний архів Національного університету "Чернігівська політехніка"

Порівняльне оцінювання компонентного складу екстрактів шишок хмелю ароматичного і гіркого сортів

ISSN 2415-363X

Показати скорочений опис матеріалу

dc.contributor.author Воробйова, В. І.
dc.contributor.author Чигиринець, О. Е.
dc.contributor.author Єфімова, В. Г.
dc.contributor.author Пилипенко, Т. М.
dc.contributor.author Трус, І. М.
dc.date.accessioned 2015-09-22T12:38:53Z
dc.date.accessioned 2016-05-03T13:59:01Z
dc.date.available 2015-09-22T12:38:53Z
dc.date.available 2016-05-03T13:59:01Z
dc.date.issued 2015
dc.identifier.uri
dc.identifier.uri http://ir.stu.cn.ua/123456789/9964
dc.description Воробйова, В. І. Порівняльне оцінювання компонентного складу екстрактів шишок хмелю ароматичного і гіркого сортів / В. І. Воробйова, О. Е. Чигиринець, В. Г. Єфімова, Т. М. Пилипенко, І. М. Трус // Технічні науки та технології. – 2015. – № 2 (2). – C. 210-215. en_US
dc.description.abstract Методом газової хромато-мас-спектрометрії визначено компонентний склад ізопропанольного екстракту шишок хмелю ароматичного та гіркого сортів. Встановлено, що в екстракті сорту хмелю «Ароматичний» превалюють поліфенольні сполуки (кемпферол, кверцетин, тимол, карвакрол, ванілін), карбонові та фенолкарбонові кислоти, а в екстракті гіркого сорту – α- та β-кислоти й терпенові сполуки. Зроблено висновок про можливість використання екстракту для створення продукції з високою біологічною цінністю. en_US
dc.language.iso uk en_US
dc.publisher Чернігів: ЧНТУ en_US
dc.relation.ispartofseries Технічні науки та технології; №2 (2)
dc.subject шишки хмелю en_US
dc.subject ізопропанольний екстракт en_US
dc.subject хромато-мас-спектрометрія en_US
dc.subject леткі сполуки en_US
dc.title Порівняльне оцінювання компонентного складу екстрактів шишок хмелю ароматичного і гіркого сортів en_US
dc.type Article en_US


Долучені файли

Даний матеріал зустрічається у наступних розділах

Показати скорочений опис матеріалу