dc.contributor.author |
Гуменюк, О. Л.
|
|
dc.contributor.author |
Ксенюк, М. П.
|
|
dc.contributor.author |
Шупило, К. О.
|
|
dc.contributor.author |
Семенюк, О. Ю.
|
|
dc.date.accessioned |
2015-09-22T12:38:53Z |
|
dc.date.accessioned |
2016-05-03T13:59:07Z |
|
dc.date.available |
2015-09-22T12:38:53Z |
|
dc.date.available |
2016-05-03T13:59:07Z |
|
dc.date.issued |
2015 |
|
dc.identifier.uri |
|
|
dc.identifier.uri |
http://ir.stu.cn.ua/123456789/9966 |
|
dc.description |
Гуменюк, О. Л. Використання ароматизованої олії у випічці здобних хлібобулочних виробів / О. Л. Гуменюк, М. П. Ксенюк, К. О. Шупило, О. Ю. Семенюк // Технічні науки та технології. – 2015. – № 2 (2). – C. 222-227. |
en_US |
dc.description.abstract |
Одним із способів попередження окиснювальних процесів у хлібобулочних виробах, виготовлених з використанням рафінованих рослинних олій, є добавка штучно синтезованих (наприклад, аскорбінова чи лимонна кислота) або ж синтетичних (похідні фенолів: бутилгідроксианізол, бутилгідрокситолуол, ізоаскорбат натрію), які нерідко виявляються небезпечними для здоров’я людини. Як альтернатива синтетичним антиоксидантам для стабілізації олій пропонується використання спецій, ароматичних трав, чаю, насіння і т. ін. У цій роботі досліджені деякі фізико-хімічні показники якості зразків ароматизованої соняшникової олії, виготовлених за власними рецептурами. Показана можливість застосування ароматизованої олії у виробництві здобних хлібобулочних виробів. |
en_US |
dc.language.iso |
uk |
en_US |
dc.publisher |
Чернігів: ЧНТУ |
en_US |
dc.relation.ispartofseries |
Технічні науки та технології; №2 (2) |
|
dc.subject |
окиснення ліпідів |
en_US |
dc.subject |
натуральні антиоксиданти |
en_US |
dc.subject |
ароматизовані олії |
en_US |
dc.title |
Використання ароматизованої олії у випічці здобних хлібобулочних виробів |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |