Показати скорочений опис матеріалу
dc.contributor.author | Гуменюк, О. Л. | |
dc.contributor.author | Ксенюк, М. П. | |
dc.contributor.author | Шупило, К. О. | |
dc.contributor.author | Семенюк, О. Ю. | |
dc.date.accessioned | 2015-09-22T12:38:53Z | |
dc.date.accessioned | 2016-05-03T13:59:07Z | |
dc.date.available | 2015-09-22T12:38:53Z | |
dc.date.available | 2016-05-03T13:59:07Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.identifier.uri | ||
dc.identifier.uri | http://ir.stu.cn.ua/123456789/9966 | |
dc.description | Гуменюк, О. Л. Використання ароматизованої олії у випічці здобних хлібобулочних виробів / О. Л. Гуменюк, М. П. Ксенюк, К. О. Шупило, О. Ю. Семенюк // Технічні науки та технології. – 2015. – № 2 (2). – C. 222-227. | en_US |
dc.description.abstract | Одним із способів попередження окиснювальних процесів у хлібобулочних виробах, виготовлених з використанням рафінованих рослинних олій, є добавка штучно синтезованих (наприклад, аскорбінова чи лимонна кислота) або ж синтетичних (похідні фенолів: бутилгідроксианізол, бутилгідрокситолуол, ізоаскорбат натрію), які нерідко виявляються небезпечними для здоров’я людини. Як альтернатива синтетичним антиоксидантам для стабілізації олій пропонується використання спецій, ароматичних трав, чаю, насіння і т. ін. У цій роботі досліджені деякі фізико-хімічні показники якості зразків ароматизованої соняшникової олії, виготовлених за власними рецептурами. Показана можливість застосування ароматизованої олії у виробництві здобних хлібобулочних виробів. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | Чернігів: ЧНТУ | en_US |
dc.relation.ispartofseries | Технічні науки та технології; №2 (2) | |
dc.subject | окиснення ліпідів | en_US |
dc.subject | натуральні антиоксиданти | en_US |
dc.subject | ароматизовані олії | en_US |
dc.title | Використання ароматизованої олії у випічці здобних хлібобулочних виробів | en_US |
dc.type | Article | en_US |